Bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije i opozicioni poslanik, Keren Endrjus, izjavila je danas da bi ukidanje zabrane izdavanja vize Novaku Đokoviću bio "šamar u lice" Australijancima koji su se vakcinisali protiv kovida.

Đoković je prošle godine deportovan iz Melburna, iako je prvobitno dobio dozvolu da uđe u tu zemlju, i nije igrao prvi grend slem u godini, Australijan open.

Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu.

Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Đoković je rekao da se nada "pozitivnim vestima" povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu.

Endrjus, međutim, kaže da promena pravila ne bi trebalo da važi u Đokovićevom slučaju, preneo je Rojters.

- Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako Imigraciono sada odluči da napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje - šta će da urade za ostale koji su u sličnoj situaciji - rekla je ona za radio "Ej-Bi-Si".

Foto: Tanjug/AP

 

 

Đoković nije komentarisao izjavu Endrjus, a ministarstvo unutrašnjih poslova Australije ponovilo je da ne komentariše pojedinačne slučajeve.

Bivša ministarka policije je rekla da bi ukidanje zabrane Đokoviću bio "šamar u lice onima koji su uradili pravu stvar i vakcinisali se".

- Zašto bi se Đokoviću dozvolilo da se vrati u zemlju? Samo zato što je visoko rangirani teniser sa milionima dolara? Ne bi smelo da za njega važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale - dodala je Endrjus.

Foto: Tanjug/AP

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".