- Ženama niko ne veruje, žene su paničarke. Pa vidite šta sam ja doživela. Samo da skupim snage, ispričaću kakav tretman sam ja imala, kako su se prema meni ophodili. Sa kakvim sam modricama išla u policiju. Niko nije hteo da me sluša. Sve sam prijavljivala, ali niko nije hteo da me sluša. Bilo im je važno samo da popunim papire, da ispune proceduri. A sve ću ispričati, samo da se ovako nešto više ni jednoj majci ne dogodi - rekla je Suzana Budimirović za "Novosti".

Građani su izneli niz zahteva, u kojima traže da krivci za ovaj zločin budu adekvatno kažnjeni.

Protestu je prisustvovalo preko stotinu Vrščana, običnih građana, prijatelja i rodbine majke ubijene devocice.

Foto: J.V.

 

 - Za ovo ne postoji ni jedan lek, ni jedna terapija - kaže potrešena majka za "Novosti".

Prema nezvaničnim saznanjima, radu Centra za socijalni rad u Vršcu bilo je propusta pokazali su prvi rezultati nadzora.

Koje su greške tačno načinjene, još se detaljno utvrđuje, a Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je odmah po saznanju o ubistvu maloletne Petre Budimirović i samoubistvu njenog oca Marka Budimirovića koje se dogodilo 4. oktobra u Vršcu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju u Pokrajinskom sekreterijatu, inspekcija sve detaljno ispituje, kako bi se utvrdilo postupanje svih institucija, Centra za socijalni rad, policije i suda i za sve za koje se ustanovi da su odgovorni, snosiće posledice, jer u ovom slučaju, kako nam je rečeno, ne može biti jedan krivac.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".