Dok je živeo u Rumuniji u doba komunizma, on je pomoću nje osvojio više od deset džekpotova.

Mandel je radio kao ekonomista u kasnim 1950-im kada je počeo da smišlja kako da se izvuče iz dubokog siromaštva. Utvrdio je da je lutrija najbolji način da stekne bogatstvo koje bi ga moglo odvesti u zemlju sa više mogućnosti, pa je počeo da smišlja svoju formulu.

Na kraju je otkrio, kako tvrdi, "savršenu matematičku formulu" koja je mogla da predvidi pet od šest dobitnih brojeva. Jednom je zajedno sa još četvoro ljudi uspeo da pogodi kompletnu kombinaciju, a od para koje su podelili na ravne časti, Mandel je napustio komunističku Rumuniju i otišao u Izrael.

Iako je ova specifična formula pomogla Mandelu da predvidi brojeve na rumunskoj lutriji, promenio je strategiju kada se posle nekoliko godina doselio u Australiju.

Umesto da osmisli formulu koja predviđa brojke, odlučio je da je najbolji način da poveća svoje šanse kupovinom što je moguće više listića.

Dakle, stvorio je neku vrstu lutrijskog posla udruživši se sa investitorima koji bi mu davali novac kako bi on mogao da kupi gomilu listića, a zatim bi sa njima podelio dobitak.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".