Anja Rupel bila je jedna od najpopularnijih pevačica i seks-simbol osamdesetih. Počela je u grupi "Videosex", a nakon toga je nastavila uspešnu solo karijeru. Danas 56-godišnja Anja i dalje je u mužičkim vodama i izgleda podjednako zanosno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🌙 (@uspavank4)

 

Anja je bila prepoznatljiva po neobičnom stilu, koji je bio daleko ispred onog vremena, s licem nevinog devojčurka i crnom kosom sa šiškama bila je predmet sanjarenja mnogih muškaraca u bivšoj Jugoslaviji. Imala je tek 16 godina kad su počeli da snimaju, a na njen prvi koncert u životu s bendom putovala je i njena mama.

Nakon raspada bivše države o Anji se van granica Slovenije znalo jako malo. Bend je nastavio rad i devedesetih, ali ubrzo su se razišli, a ona je nakon duže pauze nastavila uspešnu solo karijeru, ali unutar granica svoje države.

 

 

Još kao srednjoškolka je upoznala svog sadašnjeg partnera aleša Klinara, a upravo on je napisao sve njene u sasmostalnoj karijeri. Imaju 19-godišnju ćerku Lunu, a osim što peva, ona i piše pesme za druge izvođače.

Anja je u martu napunila 56. godina i za sebe kaže da ponosno uživa u svom životu, pomalo radi, bavi se svojom ćerkom i kako je par puta izjavila "vodi jedan sasvim običan život".

Tokom svoje karijere Anja je svoj prvi solistički album "Odpri oči“ objavila 1994. a do 2016. sa višegodišnjim pauzama izdala je osam albuma.

Podsetimo, grupu "Videosex" su 1983. osnovali Iztok Turk i Janez Križaj, a Anja Rupel postala je pevačica nakon audicije. Pevali su o tabu temama, masturbaciji, ženama serijskim ubicama, samoubistvu zbog postporođajne psihoze. Objavili su pet albuma, a neke od najpoznatijih pesama su "Vozi me vlak v daljave", "Zemlja pleše", "Detektivska priča", "Moderna đevojka".

BONUS GALERIJA: Pevač Dino Dvornik

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".