Oktobarski pun Mesec, od 9. oktobra, ima više različitih imena - lovački Mesec, Mesec selidbe, ledeni Mesec, a najpoznatijije po imenu Krvavi Mesec. Kao i svaka lunarna energija u punoj fazi, on simbolizuje početak i kraj, označava i važan period za promene u našem životu. Horoskop ističe da je od posebnog značaja da se fokusirate na odnose, emotivne relacije u kojima vas očekuje najviše izmena.

Za vreme punog Meseca, Sunce je u emotivnoj Vagi, pa ćemo se posvetiti partnerstvu, platonskim odnosima. Takođe, Mesec će biti u bliskoj konjunkciji sa Venerom, planetom ljubavi i romantike. Zadatak koji planete svima donose jeste to da napravite savršen balans između partnerovih i vaših emocionalnih potreba i želja. Prepustite se svim važnim lekcijama i lepotama života, i ne zaboravite, svaki kraj je šansa za nešto novo i veličanstveno što dolazi u vaš život.

Foto: Profimedia

 

 

Zašto se zove “krvavi Mesec”?

Oktobarski pun mesec se često naziva mesecom lovaca, prema Starom seljačkom almanahu. Bilo je to doba godine kada je lovcima signalizirano da izađu i love kako bi se pripremili za predstojeću hladnu sezonu.

Životinje počinju da se goje uoči zime, a pošto su farmeri nedavno očistili svoja polja pod žetvenim mesecom (u septembru), lovci su lako mogli da vide jelene i druge životinje. Smatra se da je priča o lovu ispod oktobarskog meseca takođe razlog zašto se ponekad naziva i krvavim mesecom.

Kada je pun, krvavi mesec u 2022. godini

Pun, krvavi mesec biće na vrhuncu 9. oktobra 2022. u 16.55 časova. Oktobarski pun mesec nalazi se u znaku Ovna, a njegov uticaj će najviše osetiti rođeni u znaku Raka, Strelca i Ribe.

Kako Krvavi Mesec utiče na horoskopske znake?

Ovan: Dajte sve od sebe da poštujete svog partnera ili osobu koja vam se dopada i slušajte šta oni imaju da kažu. Budite otvorenog uma i otvorenog uha, a to će vam dobro poslužiti ovog meseca.

Bik: Vaši prijatelji i porodica možda osećaju uticaj ovog punog meseca jače nego vi, što znači da je pravo vreme da ih saslušate i budete uz njih.

Foto: Profimedia

 

 

Blizanci: Iako će ovo možda biti težak mesec za mnoge, Blizanci će napredovati pod oktobarskim krvavim mesecom. Sukobi i nesuglasice koje bi se mogle pojaviti tokom ovog perioda, mogu se rešiti na miran način.

Rak: Ako ste slobodni, ovo neće biti dobar trenutak za početak veze i bolje je sačekati nekoliko dana dok se uticaj punog meseca ne završi.To je mesec koji može da izazove mnogo preokreta za vas, tako da nećete nužno imati pravo stanje uma da započnete nešto novo.

Lav: Ovog meseca ćete se truditi da očuvate mir, što je dobra stvar. Najbolje za vas je da se pritajite i da se ne prepuštate iskušenjima.

Devica: Položaj punog meseca u oktobru će zaseniti Devicu, a sunce neće nužno doneti bilo kakve velike pojave.

Vaga: Vaga će najverovatnije osetiti svoju nestabilnu prirodu, a to će naročito osetiti oni koji imaju nekoliko planeta u ovom znaku. Možda ćete se ovog meseca osećati odbačenim, ali to će proći.

Škorpija: Za Škorpiju bi ovo mogao da bude prilično opušten i slobodan mesec, jer neće osetiti napetost koju pun mesec obično donosi.

Foto: Profimedia

 

 

Strelac: Možda ćete naići na neki sukob ovog meseca, ali ne dozvolite da to dopre do vas. 

Jarac: Kompromis će biti ključan za vas ovog meseca. Budite spremni da slušate one oko sebe i izbegavajte talasanje, ako je ikako moguće.

Vodolija: Ako ste u vezi, ovo bi trebalo da bude lep mesec za vas. Ovaj mesec zapravo može pomoći da bolje razumete svog partnera i ojačate vezu.

Ribe: Oktobarski krvavi mesec signalizira kraj, ali to može jednostavno značiti da završavate važan projekat ili period u svom životu. Janovič predlaže da ga proslavite i pripremite se za novi mesec koji je pred vama.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".