Mladi glumac Dejan Bućin  pre nekoliko godina na ekranima se pojavio u filmu "Sedam čuda" iz 2018. godine, u kom je tumačio lik Isusa Hrista, ali to nije jedina "religijska uloga" koju je imao.

Bućin je za domaće medije obrazložio zbog čega mu dodeljuju baš ove uloge:

- Jednim delom je to sigurno slučajnost, ali veliki udeo ima i moj izgled. Likom odgovaram toj vrsti religijskih uloga. Igrao sam Isusa, apostola Marka i, eto, sad i vladiku Mirona. Možda je vreme da se ošišam i obrijem, kako bih se sklonio od takvih uloga, iako su mi drage jer nose veliki glumački potencijal - istakao je on svojevremeno.

 

 

Popularnost je za Dejana krenula da raste i u njegovoj rodnoj Srbiji posle odigranog lika vladike Mirona,  jednog od glavnih likova filma "Nečista krv - greh predaka". Ovaj junak se zbog neispunjene ljubavi zamonašio, a kasnije se susreće sa svojom ljubavlju iz mladosti Tašanom, koju glumi Anđela Jovanović.

- Vladika Miron je jedan od glavnih likova pozorišne drame "Tašana", koja je poslužila Voji Nanoviću kao sastavni deo scenarija i samim tim je vladika Miron jedan od ključnih aktera u porodičnoj tragediji koja prethodi priči "Nečiste krvi". Miron, čije je građansko ime Stojan, se zbog naizgled, neispunjene ljubavi zamonašio i sad, već nekoliko godina kasnije se vraća kao svešteno lice visokog ugleda i ranga u Vranje i susreće se sa svojom ljubavlju iz mladosti, odnosno Tašanom, što će poljuljati ne samo njegov, već pre svega i njen svet. Mironov glavni konflikt je upravo taj između zavetom zapečaćene odanosti Bogu i veri i sa druge strane neke ljudske požude i strasti. I jedna i druga strana sa sobom nose neopozive posledice i on time ne samo da rizikuje nemir srca i duha, već time ugrožava i svoj ugled - rekao je Bućin o svojoj skorašnjoj ulozi.

 

 

Mladi glumac je takođe i progovorio o svom poreklu:

- Rođen sam u Beogradu, gde su se moji roditelji i upoznali. Poreklo sa majčine strane vuče iz Bosne, a sa očeve iz Crne Gore, što je jasno po mom prezimenu - otkrio je on.

(Srbija danas)

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Rada Đuričin

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".