Pripadnici Centralnog istražnog tima Granične policije BiH i Jedinice granične policije BiH Orašje sprečili su krijumčarenje 30 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prelazu Šamac.

Ilegalni migranti su otkriveni uz korišćenje specijalističke opreme u tovarnom prostoru kamiona, nacionalnih oznaka Republike Hrvatske, a u kom je građa iz Bosne i Hercegovine u Saveznu Republiku Nemačku.

Kako kažu u GP BiH, „radi se o kamionu, privatnog vlasnika, kojim je upravljao S.M. (52), državljanin R. Hrvatske, koji je pokušao u gepeku kamiona da nezakonito preveze preko državne granice državljane Turske koji nisu ispunjavali uslove za zakonit prelazak,“ u nameri pribavljanja za sebe nezakonite imovinske koristi“.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo krijumčarenje osoba državljanin Hrvatske je uhapšen i ispitan u svojstvu osumnjičene osobe. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, kamion sa priključnim vozilom, novac i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa činjenjem krivičnog đela su privremeno oduzeti.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".