Naime, Debi je svom komšiji Vilijamu Nolanu poverila ključeve od svog doma kako bi mogao da joj hrani mačke kada ona nije kod kuće. Međutim, ubrzo je saznala mračnu tajnu. 

Ova 64-godišnjakinja bila je užasnuta kada je ispod svog stolića za kafu i uzglavlja u spavaćoj sobi pronašla po jedan diktafon. Ona priznaje da u početku nije znala šta je u pitanju. Mislila je da bi to mogla biti igračka njegovog unuka, ali je nakon pretrage na internetu shvatila da se radio o špijunskom softveru. Uređaj je imao mikrofon i prekidač za uključivanje/isključivanje, kao i mogućnost snimljenim audio podacima preko USB kabla, piše britanski San. 

Kada je shvatila o čemu se radi, Debi je odlučila da otkrije kako su se uređaji našli na tim mestima te je po kući postavila tajne kamerice. 

Ono što je otkrila na njima ju je zaprepastilo. Prema njenim rečima, na snimku se vidi komšija Nolan koji ulazi u njenu kuću samo pola sata nakon što je ona izašla. To ne bi bilo ništa čudno s obzirom da je on imao ključ kako bi joj hranio mačke, međutim ono što je Nolan radio ju je potpuno iznenadilo. 

Foto: Printskrin/The Sun

 

On je snimljen kako traga za diktafonom koji je bio postavljen ispod stočića za kafu. Kako Debi ističe, na snimku se vidi kako uspaničeno pretura po stvarima, a zatim nakratko izlazi iz kadra. Tada je otišao da potraži uređaj koji je ostavio u njenoj spavaćoj sobi. 

Debi navodi da je videla veliki, muški otisak stopala pored kreveta i tada je znala da je otišao da traži diktafon postavljen kod uzglavlja kreveta. 

 

 

Ona je slučaj prijavila policiji i predala snimke nadzornih kamera kao dokaze protiv komšije. NJegova odbrana je bila krajnje neutemeljena i isticao je da je samo tražio Debine mačke koje je trebalo da hrani. Na kraju je ipak priznao krivicu. 

Sudija koji je radio na ovom slučaju opisao ga je kao jedno od najozbiljnijih krivičnih dela 'uhođenja' koje je ikada video. Zbog loše optužbe, maksimalna kazna koju je mogao izreći Nolanu bila je bila 26 nedelja, ali ju je smanjio na 15 nedelja zbog Nolanovog priznanja krivice i ličnog ublažavanja kazne. Osuđenom progonitelju je naloženo da plati odštetu od 300 funti i zabranjeno mu je da kontaktira svoju žrtvu pod zabranom prilaska na neodređeno vreme. 

Foto: Printskrin/The Sun

 

Stavljanje jednog na sto za kafu bilo je dovoljno loše, ali stavljanje jednog na njeno uzglavlje je razumljivo izazvalo gubljenja sigurnosti koju je Debi osećala u sopstvenom domu - rekao je sudija. 

Debi ističe da je pre ovog incidenta smatrala da je srećna što ima Nolana za komšiju, međutim posle ovoga se oseća nelagodno. 

- Do danas se brinem i pitam da li je još nešto podmetnuto - rekla je ova 64-godišnjakinja. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".