- Uzbuđen sam zbog jubileja, jer kada sam 1972. stidljivo kročio na muzičku scenu, nisam ni znao da ću opstati. Sada kada izgovaram 50 godina, pitam se da li je zaista toliko prošlo - počinje Ilić i dodaje kako vidi svoju blistavu karijeru:

- Imao sam padove i ne pamtim nijednu karijeru koja je išla samo uzlazno. Bilo je kod mene mnogo oscilacija, ali sve sam radio da opstanem i važno je što sam penziju dočekao kao pevač.

Foto: D. Mišić

 

Miroslav se prisetio i perioda kada je bio čest gost u kafanama.

- Taj moj boemski život ima dva perioda do 1989. godine kada sam umeo da se zaigram pa je bilo alkohola i više nego što je trebalo. Tada sam shvatio da to nije za mene i pobegao iz te priče, siguran da čovek može da se provede i bez pića - govori Ilić i otkriva kako je prestao da pije:

- Presekao sam kao makazama! Jedno jutro sam ustao, prekrstio se ispred ikone Svetog Đorđa, to je moja krsna slava, i rekao „Budalo, nećeš više!“. Najveći problem je bio u tome što ja nikada nisam podnosio alkohol jer je od mene pravio nešto što nisam.

Foto: R. Radetić

 

Miroslav Ilić imaće koncert povodom jubileja, ali neće izdati album i nove pesme, već se odlučio da, kako sam kaže, ponovi dve stare pesme.

- Neki vole da kažu napravio sam rimejk, a ja volim na srpskom da kažem ponovio sam dve pesme. Ponovo sam otpevao jednu moju i jednu pesmu Predraga Živkovića Tozovca. Ne mogu da obećam da ću snimati pesme. U poslednje vreme sam preslušao 50-60 novih numera, ali sve sam to već čuo, zato sam se odlučio za rimejkove - kroz smeh kaže muzička zvezda.

(Alo)

BONUS GALERIJA: Iz albuma pevača Nedeljka Bilkića

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".