Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je današnje Opšte izbore u BiH i poručio da Hrvati u toj državi ne smeju da zavise o, kako je kazao, "pukoj sreći ili volji činovnika“.


Budući da se i ovi izbori u BiH održavaju po starom izbornom zakonu moglo bi se ponoviti da Bošnjaci biraju predstavnike Hrvata u vlasti, a Milanović kaže da štogod da bude za Hrvate opet neće biti dobro.

- Dokle god je moguće da neko Hrvatima bira predstavnike u vlasti, to se zove prevara i to je trenutno na delu. Međunarodna zajednica ne radi ništa, a Hrvatska kao celina, kao totalitet spoljne politike, ne radi dovoljno - rekao je Milanović, preneo je zagrebački Večernji list, u izdanju za BiH.

Komentirajući najave da bi visoki predstavnik Kristijan Šmit mogao da isksoristi bonska ovlašćena za izmenu izbornog zakona, Milanović kaže da Hrvati ne smeju da zaviše o „nečijoj dobroj volji“ i „o milosti nekog činovnika“.

- To je neizdrživa situacija - rekao je Milanović i izrazio bojazan da će broj Hrvata u BiH „na kraju pasti na par hiljada“.

On je za političare u BiH, posebno za Željka Komšića rekao da su "prevaranti“ i da „im se ne može verovati“.

Oni, dodao je, koriste činjenicu da Hrvata ima malo i da, ako se hrvatska prava ne zaštite institucionalno, „njima nema spasa“.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".