Zanimljiva anegdota iz vremena kad je studirao glumu govori o tome kako je mesec dana živeo kod velikana srpskog glumišta Danila Lazovića. Nenad je pri kraju četvrte godine odlučio da ga za upis na Fakultet dramskih umetnosti sprema ni manje ni više nego Lazović.

- Miša Janketić i on igrali su predstavu "Karađorđe" u LJuboviji. U tom trenutku vodio sam noćni program na jednom lokalnom radiju. Radio je bio odmah pored scene gde su njih dvojica nastupali. Sačekao sam ih da izađu iz garderobe i prišao sam Danilu. Predstavio sam se i pitao ga da li hoće da me sprema za glumu. On kaže: "Evo ti ga Miša, on to radi", "Ne, ja baš hoću vas", odgovorio sam Danilu. Rekao mi je: "Koji će ti to đavo. Šta ti radi otac? Idi radi isto što i on, ti si čovek seljak, obrađuj zemlju." Bio sam toliko uporan da je na kraju morao da mi ostavi svoj broj fiksnog telefona, jer tada nije bilo mobilnih. Zapisao sam ga na unutrašnjoj strani ormana da ga ne bih izgubio. Počeo sam da ga zovem i maltretiram dok nije rekao: "Ajde dođi u Beograd da te čujem."

Foto: RTS printskrin

 

Nenad se spakovao i zajedno sa svojim roditeljima otišao u Danilovu kuću na Avali, gde je neko vreme živeo sa njegovom porodicom.

- Tada je uveliko trajalo NATO bombardovanje i nisam išao u školu. Stigao sam sa ocem i majkom kod njega kući. Otišli smo na sprat, gde sam mu izrecitovao nekoliko dramskih tekstova koje sam spremio. Sišli smo dole i pred svima je rekao: "U redu, spremaću te." Bio sam presrećan. Roditelji i ja ustajemo da krenemo kući, a Danilo me u tom trenutku pita: "Gde ćeš ti? Je l' ti hoćeš da te ja spremam? Tvoji roditelji mogu da idu, ti ostaješ ovde, neka ti samo donesu garderobu da imaš".

Foto: M. Koković

 

- Mesec dana sam bio kod njega kući, hranio se i spavao kao da sam član porodice. NJegova supruga Branka, ćerke Jelena i Milena i sinovi Vuk i Miloš bili su divni prema meni. Preko dana me je spremao glumu, a onda bi uveče okupio celu porodicu i pred njima svako veče izvodio predstave. Nakon mesec dana, roditelji su došli po mene i ćale ga je pitao koliko je dužan da plati. Danilo je to odbio, rekao da mu ne pada na pamet da bilo sta naplaćuje inače će da se naljuti. Rekao je da me je podučavao jer sam bio uporan i imam talenta za glumu. U tu čast i zbog divnog prijateljstva, svom prvom sinu dao sam ime po njemu.

BONUS GALERIJA: Iz albuma Taška Načića

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".