Nikola Kojo proslavio se ulogom malog Miše u serijalu "Lude godine", a glumac se uvek rado priseća detalja u vezi sa  legendarnim Dragomirom Bojanićem Gidrom sa kojim je tada imao prilike da sarađuje.

 

Foto: Jutjub printskrin/srpkinja1601/

 

 

Kojo se svojevremeno prisetio jedne zime, kada je služio vojsku, i postupka svog "filmskog dede", koji će mu zauvek ostati urezan u pamćenje.

- Osamdeset šesta, januar. Ja mlad vojnik, još uvek na obuci. Raška. Hladno, uvek neka tenzija, neko vanredno stanje. Dolaze po mene i izvode me sa obuke. Imaš posetu, kažu. Na obuci nema posete, a kad je vanredno stanje, nema izlaska iz kasarne. Dolazim na kapiju, čeka me komandant sa knjižicom i dozvolom za izlaz. Ništa mi nije jasno. Sa druge strane stoji pored auta i puši Gidra. "Šta čekaš? Ulazi", kaže mi svojim šumadijskim akcentom koga se nije nikada odrekao - prisetio se Kojo.

Foto: Jutjub printskrin

 

 

- Odveo me je u kafanu, nahranio, dao kao sad vojniku da daš 1.000 evra i otišao. U par rečenica koje smo izmenili, rekao mi je da je došao jer ima neka posla u blizini. Ostalo vreme smo ćutali.

Kasnije je saznao da ga je Gidra slagao.

Foto: V. Danilov

 

 

- Po povratku iz vojske saznajem od prijatelja da me je slagao. Seo je u auto i došao samo zbog mene. Rekoše mi da je tako Milivoje Živanović brinuo o njemu i drugim glumcima - klincima. Želeo je da vrati tu pažnju i da se nastavi tradicija. To je bio Dragomir Bojanić Gidra -ispričao je Nikola Kojo.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Stevo Žigon

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".