Na zvaničnim profilima kraljevske porodice pojavio se novi portret kralja Čarlsa i kraljice supruge Kamile s princom i princezom od Velsa, Vilijamom i Kejt.

- NJihova Veličanstva kralj i kraljica s kraljevskim Visočanstvima princom i princezom od Velsa. Uslikano u Bakingemskoj palati 18. septembra - navodi se u opisu ispod fotografije. 

Slika je za kratak vremenski period skupila više od 700.000 lajkova, a mnogi su primetili kako dva para izgledaju opušteno.

Fotka je nastala nekoliko trenutaka nakon što su članovi održali prijem za svetske čelnike koji su došli na kraljičinu sahranu. 

Britanski mediji pišu kako bi ovo mogao biti primer Čarlsove smanjene monarhije. 

- Ovde vidimo vladavinu koju je zamislio kralj Čarls III - onu u kojoj se istorija i dinastija moraju, naravno, sačuvati. Ali s novim stilom neformalne gracioznosti koja se temelji na stvarnim porodičnim vrednostima. To je 'mešovita' porodica, u korak s vremenom - istakao je jedan od stručnjaka za kraljevsku porodicu. On dodaje i da se novi kralj zalaže da se iz javnog budžeta finansira samo mali broj članova najuže porodiče.

Simbolično je i to što na slici nema Harija i Megan.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".