Lea Kiš i Momčilo Jokić upoznali su se u liftu, u zgradi Politike, a venčali posle samo sedam dana poznanstva.

Foto: Igor Marinković

 

 

- Muž me je pre svega osvojio inteligencijom, on je jedan analitičan i obrazovan čovek. Kad smo se upoznali, na prvi pogled mi se dopao fizički, jer je izuzetno zgodan muškarac, sa manirima, duhovit i drugačiji od mnogih koje sam sretala - kaže popularna voditeljka za "Hello" o čoveku sa kojim već trideset godina deli dobro i zlo.

- S vremenom sam ga upoznala i na drugi način, kao čoveka posvećenog brojnim interesovanjima, kao produhovljenog intelektualca koji zna da stvar postavi na svoje mesto. Kad razmišljam da li mi kod njega nešto smeta, mogu samo da se našalim, jer je to retka osobina za muškarce sa našeg podneblja. Naime, previše je pedantan, kao svaka Devica u horoskopu. Mada, rekla bih da je to pre vrlina, nego mana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Kis-Jokic (@leakis.lk)

 

Momčilo Moma Jokić godinama je radio kao novinar, bio je glavni urednik Sportskog žurnala, Sporta i Ilustrovane politike, objavio je knjigu o profesionalnom sportu "Šta je luđe, svet ili sport", a u vreme kada je Milutin Mrkonjić bio ministar obavljao je funkciju njegovog savetnika za medije. Muž Lee Kiš danas radi kao profesor na Fakultetu za kulturu i medije, a u javnosti se gotovo nikada ne pojavljuje.

Lea i Momčilo Jokić žive u porodičnoj kući na Voždovcu, dok svaki slobodan trenutak provode na bajkovitom imanju na Avali.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lea Kis-Jokic (@leakis.lk)

 

Ćerka Sara Mia, koju su dobili posle tri godine braka, odavno je "svoj čovek". Sa 22 godine diplomirala je režiju, zatim upisala master studije, a okušala se i pred televizijskim kamerama.

- Verujem da će me u svakom smislu prevazići i biti bolja i uspešnija od mene. San svakog roditelja je da dete napravi veći uspeh od njega, tek tada možete reći da ste uspeli - ističe ponosna majka.

Ona je izbegavala da se javno eksponira pored poznate majke sve dok nije rešila da krene njenim stopama. Naime, Sara Mia je postala voditeljka.

 

 

- Ne želim da me porede. Diplomirala sam na režiji, a sada završavam master studije na Fakultetu političkih nauka. Jesam odrasla u porodici novinara, ali moj put treba da bude samo moj - rekla je Sara Mia pre dve godine kada je zakoračila u voditeljske vode i dodala:

- Teško je javnosti da me ne porede sa mamom, da li ličim na nju ili pak da li pišem na tatu, ali to je usud sve dece koja su odrasla u porodici poznatih roditelja. Nadam se da ću srušiti predrasude i pokazati da deca poznatih mogu kvalitetno da rade i nađu svoj prepoznatnjiv izraz bez prefiksa “ćerka poznate mame” - istakla je Jokićeva za medije.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Jelica Sretenović

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".