Takav stav se često ne sviđa gostima koji dolaze na svadbu i koji bi radije želeli da sami odaberu poklon, umesto da im neko kaže šta će da odnesu i koliko će novca staviti u kovertu.

Otkako su ukinute kovid mere, u Srbiji se ponovo uobičajeno organizuju slavlja, te je ova tema ponovo aktuelna. O jednom veselju na jugu Srbije priča i mesec dana kasnije.

- Bili smo na jednoj svadbi kod prvih komšija koji žive preko puta naše kuće. Čuli smo da na poklon mladenci žele da im gosti donesu novac, pa smo tako i uradili. Koliko sam mogla da vidim na proslavi većina zvanica je donosila koverte koje je ubacivala u jednu kutiju koja je bila tik pored mladenaca. Veselje je bilo prelepo.

Foto: Profimedia

 

- Međutim, nakon svadbe čula sam priče po komšiluku kako je mladoženjina majka pričala da im se nije isplatilo to što su pravili svadbu jer je većina gostiju u koverte stavljala po 20, 30 i 40 evra, bukvalno samo da plate stolicu - rekla je za Kurir prva komšinica mladenaca i dodala:

- Pre dva dana je svratila kod mene da popije kafu. Mene te priče nisu zanimale, ali ona je sama započela tu temu koju je proširila po celom komšiluku. Bilo mi je malo neprijatno. Kaže da je bruka što su u nekoliko koverata bez potpisa našli po 20 dinara. Takođe kaže i da je sramota to što više od polovina koverata nije bila potpisana pa ne znaš da li su ti 20 evra stavili komšije, prijatelji ili neki bliži rod. Šokirala sam se tim pričama. Ćutala sam, ali sam se zapitala zašto tako ogovara goste ko je koliko stavio u kovertu. Verovatno je stavio ko je koliko imao u ovim teškim vremenima.

Foto: Profimedia

 

- Onaj ko je rod, kum, pobratim sigurno je stavio više. Pa ne pravi se svadba zbog para. Saglasna sam sa tim da jeste sramota to što je neko stavio 20 dinara u kovertu i došao na svadbu.

- To je nepoštovanje tih mladenaca... Isto tako ne možeš da nateraš nekoga da se potpiše na koverti ako to ne želi. ne treba praviti svadbu zbog para, a nažalost većina porodica tako i radi. Na mojoj svadbi su nekada sve koverte bile bez potpisa. Koliko vidim danas se to i te kako gleda i zamera ako ništa ne piše.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".