Majka i otac 15-godišnjaka iz okoline Koprivnice mogli bi da završe u zatvoru nakon što je otkriveno kako su svom sinu omogućili da dovede svoju devojku (15) u kuću s kojom je imao polne odnose. 

Supružnici su sada pod optužnicom da su ''omogućili vanbračni život s detetom'', nakon što se maloletna devojka uselila u kuću od početka septembra do kraja novembra prošle godine, piše Večernji list.

- Kao roditelji deteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloletnicu u njihovo domaćinstvo, gde su zasnovali životnu zajednicu i održavali polne odnose. Time su počinili kazneno delo protiv braka, porodice i dece – omogućavanje vanbračnog života s detetom - navodi se u optužnici, a prenosi Danica.

Supružnici su pojasnili kako ništa loše ne vide u zajedničkom životu svog 15-godišnjeg sina i njegove devojke vršnjakinje jer su oni već dve godine u vezi. Ipak, kazali su kako se majka devojke protivila njihovoj vezi te da je zbog toga došla po ćerku. Centar za socijalnu zaštitu takođe je uključen u istragu, a jedna od zaposlenih u Centru ispričala je šta joj je rekla optužena majka u razgovoru. 

- Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj devojci rekla da mogu živjeti zajedno kod njih, ali neka paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana (majka) dopustila i omogućila da žive zajedno.

Rekla mi je da je ona čak sudu podnela zahtev da se njenom maloletnom sinu dopusti da sklopi brak s devojkom pre punoletstva jer je smatrala da njih dvoje dobro utiču jedno na drugo - pojasnila je zaposlena.

Mladić i devojka su odvedeni iz svojih porodica i smešteni u dečje domove. 

BONUS VIDEO:

(Večernji list)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".