Osamnaestogodišnji gardista koji je hodao iza kraljičinog kovčega tokom njene državne pogrebne povorke pronađen je mrtav u svojoj kasarni u Londonu.

Vojnik DŽek Barnel-Vilijams (18) preuzeo je važnu ulogu na kraljičinoj državnoj sahrani prošlog ponedeljka, manje od dve nedelje pre nego što je utvrđeno da je preminuo.

Policija i hitna pomoć iz Londonske službe hitne pomoći pozvani su u kasarnu Hajd parka u Najtsbridžu u Londonu u sredu u 15.48 u pokušaju da spasu mladića. Međutim, nisu mogli ništa da urade i Barnel Vilijams je tragično proglašen mrtvim na licu mesta.

Vojnikova majka Laura, 42, podelila je emocionalnu počast svom sinu: Nikad nisam mislila da ću ovo reći, ali svi smo kao porodica slomljenog srca zbog iznenadne smrti našeg divnog sina DŽeka Vilijamsa." Policija trenutno ne tretira smrt kao sumnjivu, prenosi Mail Online.

Foto:Jutjub printskrin/skynews

 

Portparol Metropoliten policije je rekao: "18-godišnji mladić je proglašen mrtvim na licu mesta. NJegovi najbliži su obavešteni.

Smrt je bila neočekivana, istražena je i ne tretira se kao sumnjiva. Policajci će pomoći u pripremi izveštaja za mrtvozornika."

Na sahrani NJenog Veličanstva, Barnel-Vilijams je čuvao kovčeg kraljice na veliko zadovoljstvo njegove porodice i prijatelja. NJegova porodica je s ponosom izjavila da njihov sin "vrši svoju dužnost za kraljicu na njenom poslednjem putu".

Ocu slomljenog srca je navodno rečeno za smrt njegovog sina nekoliko sati nakon što se to dogodilo u sredu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".