- DŽoni je hteo da bude producent prvog albuma "Dorijana Greja" i čim se vratio iz Amerike, rekao je to Siniši Škarici. Mislim da je u SKC-u gledao moj bend. Tad je čak izjavio da je po celoj Americi tražio nešto što je tu u Zagrebu. U sledećih nekoliko dana stigao je poziv od Škarice, koji mi je rekao da Štulić želi biti naš producent za naš prvi album ‘Sjaj u tami’. A ‘Sjaja u tami’ još nema, nije ni postojao. Bregović je, kad je Alen Islamović izašao iz Bijelog Dugmeta, tražio pevača. Jednostavno se nismo našli. Ja sam trebao biti taj koji će pevati kao momci pre mene, postati njihov ‘copy paste’ i onda idemo dalje. Iako je Bregović imao dosta čistu ideju, nas dvojica sa gitarama napred, nešto kao Stonsi. Dobra ideja, ali nisam se napalio na to, pa je ostalo da sve visi u zraku – rekao je Masimo jednom prilikom i dodao:

Foto: Igor Marinković

 

- Naravno da mi je žao. Kako ne? Žao mi je što u tom trenutku nismo krenuli da radimo nešto dobro i kreativno. Da jesmo, ostavili bismo trag. Trebali smo tada otići u studio i snimiti nešto, a nije se moglo tek tako. Nisi mogao reći: ‘Ajmo da se nađemo popodne kod mene kući i da snimimo pesmu’. Morao si da naručiš dane u studiju, sate… - kazao je pevač koji otkriva kako su slavni muzičari reagovali na to odbijanje.

Foto: V. Danilov

 

- Ni Bregović, ni Zoran Redžić, ni bubnjar Điđi Jankelić… niko se nije naljutio. Nisu imali priliku da vide kako bi to funcionisalo, pa se nisu imali zašto da se ljute. Međutim, Goran, koji je puno maštovitiji čovek, on je video da bi to moglo jako dobro zvučati. Čuo je to i u svojim mislima podigao je temperaturu cele priče, ali ja nisam imao dovoljno elana – zaključuje Masimo.

(24 sata)

BONUS GALERIJA: Momčilo Bajagić Bajaga - retrospektiva karijere

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".