Lisice su stavljene dvojici pripadnika novosadskog odreda Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), Milošu K. (37) iz PU za grad Beograd, kao i policijskoj službenici Uprave za međunarodnu operativnu saradnju Slađani T. (45).

- Sumnja se da je R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši proveru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima. Takođe, sumnja se i da su vršili fizičko obezbeđenje njega i njegove porodice - saopštio je MUP.

Goran Kovačević Goranac, od ranije je poznat javnosti. On je prošle godine preživeo napad u Novom Sadu u kom je ubijen njegov telohranitelj Uroš Stefanović MMa borac. U napadu, Goranac je samo lakše ranjen. Zbog pucnjave na njega uhapšena su dvojica muškaraca kojima se i dalje sudi pred Višim sudom u Novom Sadu.

Prošle godine nije bio prvi napad na njega, on je i pet godina bio meta napada. Tada je u pucnjavi kod osnovne škole ranjen njegov šurak Niko Uskoković. Goranac je bio hapšen 2017. zbog sumnje da je sa još četvoricom muškaraca učestvovao u otmici Gorana Cvijetića. Osumnjičeni su se navodno branili time da su izveli "građansko hapšenje" jer su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Teodore Kaćanski. Među otmičarima tada je bio i Dalibor Bogdanović Boća, kom se sudi zbog sumnje da je 2. septembra prošle godine pokušao da ubije Kovačevića.

Goranac je privođen i 2010. i to zbog sumnje da je učestvovao u trgovini skankom u Novom Sadu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".