NA današnji dan, 30. septembra navršava se 31 godina od smrti legendarnog Tome Zdravkovića.

Gordana Zdravković je u jednom intervjuu otvorila dušu o životu sa Tomom, o njegovim ljubavima, kao i o njihovoj ljubavi i noći u kojoj je zauvek ostao bez volje supruga.

Foto: V. Danilov

 

 

- Ne bih želela da se setim tog dana. Bilo je strašno. Kad sam stigla tog momenta u bolnicu, on je izdahnuo, tako da sam ga zatekla kao da je zaspao. Nije trebalo to da se desi kad se desilo, trebalo je da ide na dijalizu. Išla sam kući da spremim nešto za jelo što je tražio da jede i negde oko četiri ujutru me je pozvala sestra i rekla da mu nije dobro i da dođem odmah. Došla sam, dok sam se stigla, spustili su ga na reanimaciju i svi su doktori stajali oko njega. Doktor je rekao kao da je čekao da dođem, ali me nije sačekao. Nakon toga haos - setila se Gordana.

- Teško je živeti bez Tome, ali se on sad na neki način vratio, oživeo. S jedne strane je to i tuga i radost - dodala je ona.

foto: Printskrin/Jutjub/Toma Zdravkovic

 

 

Na pitanje kako je izgledao život sa Tomom, Gordana odgovara:

- Bilo je jako interesantno. Toma i ja smo imali specifičan odnos. Uvek je govorio: "Sve mogu i bez svega, ali bez tebe ne mogu". Imao je u meni potporu, slobodu, sigurnost. Imao je mirnu luku. 

Gordana kako kaže, ga je puštala da živi slobodno, uprkos tome što je znala koliko bio veliki zavodnik i omiljen među ženama.

- Znala sam sve to. Niko me nije terao da se udam za takvog čoveka. Da menjate nekog u 38. godini, to je nemoguće. Za mene je to bio izazov. Znala sam da je drugačije. Htela sam da vidim šta je to u njemu. Naša veza je išla spontano. Nije to bila neka fatalna ljubav, ali je veza postala toliko čvrsta, da je bila neraskidiva - govori ona.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Gordana je dodala da je imala prilike i da upozna neke od njegovih žena, da se ponekad čuje sa njima i da ih izuzetno poštuje kao žene koje su provele jedan izvestan vremenski period sa njim u ljubavi.

Na pitanje kako je Toma reagovao kada je saznao da je trudna, Gordana odgovara:

- Za njega je to bio šok. Kaže: "Jao, gde ću sad u 40. godini da imam dete". Rekla sam da će ga podmlatiti. Jedan trenutak koji mogu da izdvojim je dan kada je bio izuzetno srećan, dan kada se Saša rodio. To je bilo neverovatno. Uleteo je u bolnicu, uzeo dete, trčao kroz bolnicu sa detetom u rukama. Jurili su ga tamo jer je malo popio. Baš je bilo interesantno. Taj trenutak je za njega bio najsrećniji.

Gordana se osvrnula i na njegov problem sa alkoholom, pa je shodno spekulacijama da je bio nezgodan kada popije, dodala:

Foto: V. Danilov

 

 

- Prema meni nije. Nije ni prema ljudima. On je samo bio kritičan ako mu diraju muziku, ovako ne. Svi znaju da je voleo da popije. Šta drugo raditi u kafani? Da pijete, da se zaljubljujete, da pevate...Čitav njegov život je sliven u kafani. NJemu je kafana bila prva kuća, a naša druga. On ne bi bio on da sam pokušavala da ga promenim.

Gordana nikada nije ni pomišljala da nekog drugog čoveka od momenta Tomine smrti. A njihov sin, kako kaže još uvek ne može da se pomiri sa očevom smrću.

(Kurir)

BONUS GALERIJA: Fotografije sa snimanja filma ''Toma''

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".