Rade Karajčić (28) iz Gornjih Nedeljica ustrelio je vuka teškog skoro četrdeset kilograma.

Prema njegovim rečima, sve se desilo oko devet sati uveče u selu Donje Nedeljice, kod mesta zvanog Čvorak, gde se sreo sa trofejnim primerkom vuka.

- Kao član lozničkog Lovačkog udruženja "Gučevo" bio sam u obilasku terena kad mi je vuk prešao preko puta. Imao sam sreće da ga sretnem i da to bude na čistini, na njivi sa koje je skinut kukuruz, jer je vegetacija još u ovom kraju bujna. Neobično je da se u ovo doba godine nađe ovako blizu naselju. Od grada je to desetak kilometara, a od prvih seoskih kuća manje od 500 metara. Vukovi obično selu prilaze kad su jake zime zbog hrane, a zašto je ovaj došao ne znam. Ima 36 kilograma, a da je na njemu umesto letnje zimska dlaka, bio bi teži još desetak kilograma - priča za "Kurir" Karajčić koji je lovac već 11 godina.

 

 

Kaže u šali da je ulovio sve što se može osim medveda koji je zaštićen i do sada vuka.

Ovo je kaže treći vuk ulovljen u lozničkom kraju. Prvi je pred nišan stao pre šezdesetak godina, drugi 2003. i sada ovaj.

Karajčić kaže da će trofejni primerak krasiti njegov dom, a da je u noći ulova imao puno dvorište drugova i kolega koji nisu mogli da veruju da je ulovio velikog vuka samotnjaka.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".