Međutim, stanovnici Beograda se već godinama snalaze i traže pogodno mesto za pečenje paprika.

Ono što morate da znate jeste da su zaprećene novčane kazne prema važećim propisima i to za neka dela i do 10.000 dinara, objasnio je Darko Dujović iz Komunalne milicije za "Alo".

U ovom periodu učestali su problemi spremanja zimnice na javnim površinama, i to najčešće na zelenim površinama, ispred zgrade, u zajedničkom prostoru ili dvorištu, u zavučenim prolazima između zgrada.

Foto: Profimedia

 

 

Paljenje vatre na tim mestima nije dozvoljeno, jer dolazi do prljanja ili oštećenja javnih površina. U tim slučajevima počiniocu se izdaje prekršajni nalog od 10.000 dinara.

Kaznu možete dobiti i ukoliko paprike pečete na svojoj terasi, a neko vas prijavi. Najčešće su sugrađani prijavljivani zbog paljenja vatre na javnim površinama u Zemunu, na Čukarici i Paliluli, u omanjim parkovima oko zgrada.

Najviše prijava je bilo u Novom Beogradu. S druge strane, u prigradskim naseljima uglavnom nema prijava, jer su se sugrađani navikli na takve aktivnosti.

Foto: Nportal

 

 

Iz vatogasne brigade kažu da se više puta događalo da izađu na teren zbog prijave o požaru u zgradi, ali se ispostavi da neko od komšija peče papriku. Sve nadležne službe apeluju na odgovornost i pažnju kako se ne bi dogodio neki nesrećni slučaj.

Papriku, kažu znalci, za ajvar treba dobro nadimiti. Upravo zbog toga nije redak slučaj da se u urbanim sredinama ljubitelji tog specijaliteta odluče da papriku peku po terasama, krovovima, parkovima i drugim javnim površinama, zbog čega prema važećim propisima Komunalna može da ih kazni.

Pečenje paprika na terasi neretka je pojava i u prestonici, te su i Beograđani spremni da zasuku rukave i naprave zimnicu po svom ukusu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".