Postoji nekoliko recepata za pravljenje sarme, ali ovaj recept za spremanje najukusnijeg srpskog jela je recept naših baki. Zbog toga se vredi podsetiti ukusa sarme iz detinjstva: 

Potrebni sastojci da biste napravili ovu sarmu su:

  • Kiseli kupus - dve glavice
  • Mešano melevno meso - 700gr
  • Pirinač - 150gr
  • Aleva paprika - 1 kašika
  • Mast - 2 do 3 kašike
  • Biber - 1/2 kašičice
  • Crni luk - 3 glavice
  • Beli luk - 1 glavica
  • So - po ukusu
  • Suvi biljni začin - 1 kašika
  • Rebra suva domaća - 500gr
  • Slanine suve domaće - 200gr

Način pripreme: 

Odvojite list kiselog kupusa od glavice i isecite ''žilu'' ukoliko je ima po sredini lista. 
 Potom izdinsajte crni i beli luk na masti u srednjoj šerpi oko deset minuta. Kada porumeni, dodajte mleveno meso i slaninicu postepeno. Dodajte takođe sve začine sem pirinča. Potrebno je da dinsate još  5 minuta da se ukus sjedini pa dodajte pirinač opran i očišćen.  Promešajte i ostavite da se malo prohladi. Svaki list kupusa punite sa po jednom kašikom nadeva. Zamotajte u sarmu i poređajte u pleh koji ste predhodno namazali mašću i obložili listom dva kupusa. Tako sve dok ne utrošite fil. Preko redova sarmica dodajte suva rebra i između njih ako ima praznina. Sipajte vodu u pekač i stavite u rernu da se prži dva sata na dveta stepeni. Služiti toplo.  

Foto: Printskrin/Jutjub/Moja Kuhinja / ma cuisine

 

(Najžena.rs)

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".