Kada je reč o drugoj devojčici, koju su građani pominjali, ustanovljeno je da je ona samo bila u društvu trinaestogodišnjakinje koja je izazivala incidente.

Prema rečima Nišlijke Aleksandre Cakić, koja se našla na mestu napada, devojčica se najpre okomila na vozača autobusa stranih tablica, koji se zaustavio na stajalištu u centru grada.

- Ne znam zašto je taj autobus tu zastao, ali te maloletnice su dobacivale putnicima i pozivale vozača da izađe iz vozila da se biju. Čim se to vozilo udaljilo, njih dve su se okrenule drugim ljudima koji su se zatekli na stajalištu. Ustremile su se najpre na jednu devojčicu njihovih godina, koja je sa drugaricom mirno sedela na klupi. Obraćale su joj se rečima: "Šta nas gledaš, šta se smeješ". Jasno je bilo da traže kavgu i da su spremne da se pobiju sa bilo kim. To dete je bilo očigledno uplašeno, pa sam odlučila da se umešam i da je zaštitim. Međutim, one su bile brže i kada je devojčica okrenula leđa prilikom ulaska u autobus, jedna od njih ju je tako jako udarila da je mala pala na pod vozila - opisuje Aleksandra divljanje kojem je bila svedok.

Nakon što ih je upitala zašto tuku devojčicu, maloletnice su se ustremile na Aleksandru.

- Bila sam zabrinuta za sina, videla sam da su skroz van kontrole, uhvatila sam se sa jednom ukoštac, pokušavala sam da izbegnem udarce, ali je jedna od njih, ipak, uspela da me tresne u glavu. Ono što me je zaista razočaralo, jeste to što su, dok sam ja pokušavala da odbranim to dete koje ne poznajem, neki ljudi izvadili telefone i sve snimali. Taj snimak se pojavio na društvenim mrežama, doduše brzo je skinut, ali je sve to ipak bilo veoma ružno. Otišla sam u policiju i prijavila napad gde sam saznala da ja nisam prva koja je sa njima imala posla - rekla je ova Nišlijka.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".