O ovom slučaju na svom Instagram profilu oglasila se i pevačica Jelena Karleuša, koja je poznata po tome da često komentariše događanja u društvu koja nisu nužno vezana za njenu profesiju.

- Pažljivo sam slušala i gledala video intervju koji je silovatelj dao Informeru. Slušala sam šta je govorio i između redova. Ovo je moj zaključak. Pod jedan, po pogledu, jasni je da je reč o duboko poremećenom čoveku. Psihopata i socipata. Opasan seksualno devijantan predator. Po onome što je govorio, koren problema potiče još iz najranijeg detinjstva kad je zlostavljan, itd. Takođe, ne vidim kajanje. Znači, opasan bio i opasan ostao po društvo - napisala je Karleuša i dodala:

Foto: Instagram printskrin/karleusastar

 

- Ali taj čovek je pred zakonom odležao svoje i slobodan je. Što bi on rekao, imam slobodu da radim šta hoću. A da li ću ili neću, to je druga stvar. Postavlja se pitanje kako i zašto držati u zatvoru nekog ko je kaznu odležao. Tu je koren problema našeg zakona. Smatram da silovatelji moraju da budu kažnjeni hemijskom kastracijom. Država mora da nađe način da doživotno drži pod kontrolom takve (a to je nemoguće) i društvo mora da zna da zatvor ljude ne menja. Samo ga fizički sprečava da radi to što je naumio.

Foto: ATA images

 

- I šta je sad rešenje? Opet ponavljam, on je zakonski slobodan i evidentno poremećen. To što je dao intervju za Informer ja ne vidim kao bitan problem, jer na Netfliksu stalno gledam dokumentarce gde se intervjuišu masovne ubice, zločinci i tako dalje. Ništa novo ni šokantno. Ako ste pažljivo slušali, ovaj predator je na ulici. Gladan jer nema pare, nema gde da spava. On u ovom životu ima samo dve opcije - da sebi oduzme život ili da se snađe kako jedino zna. E, tu je pravi problem. Bolestan i opasan čovek na slobodi. Gladan, očajan i spreman na sve. Jedino rešenje je hemijska kastracija i program za integrisanje u nekakvo društveno funkcionisanje ovakvih ljudi. Inače, delo će ponoviti. I izaći za par godina opet - napisala je pevačica.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".