Sušu Žiku Jakšića narod obožava da gleda u emisiji "Nikad nije kasno", da se zajedno sa njim smeje i plače, ali malo ko zna da je imao ozbiljan "lom" u životu.

On sada živi lagodnijim životom, ali put do bogatstva bio mu je veoma trnovit. Žika je svirao bas gitaru u bendu "Ritam srca", a onda se 2000. godine sve srušilo kao kula od karata.

Foto: V. Danilov

 

 

- Doživeo sam tada jedan ozbiljan lom u životu. Bankrotirao sam! Sam sam bio kriv, jer kada čovek ne zna šta hoće, onda radi ono što neće. Te 2000. godine živeo sam u Nemačkoj i tadašnjoj supruzi Snežani i sinu Andriji pokušavao da obezbedim bolji život. Ušao sam u posao sa nekim hotelom u Nemačkoj, ali sam ubrzo shvatio da sam uložio u pogrešan posao. I tako sam izgubio i ono malo ušteđevine što sam imao. Završio sam sa ozbiljnim gubitkom i dugom kod nemačkih banaka od čak 100.000 maraka. Šest godina mi je trebalo sve to da vratim - rekao je voditelji Žika Jakšić i dodao da je on najbolji dokaz za onu staru "da nevolja nikad ne ide sama".

- Sve to je dodatno uzdrmalo brak, koji se ionako bio ljuljao. Razveo sam se 2001. godine, a u to vreme se i rasturio bend "Ritam srca" u kojem sam svirao. Sve se izdešavalo za manje od godinu dana. Em duguješ pare, em ti se porodica rastura, em ti se bend gasi. Pokušao sam da tu našu grupu, koja je bila tražena, održim na okupu, ali nisam uspeo - rekao je voditelj.

Foto: ATA images

 

 

Kako bi isplatio dugove nemačkim bankama, ali i imao da plaća alimentaciju, Žika je radio šta je stigao.

- Zaposlio sam se kao di-džej u diskoteci u kojoj sam ranije svirao sa bendom. Moj posao je podrazumevao da idem na aerodrom, dočekujem naše pevače i dovozim ih na nastupe. Dakle, bio sam i vozač našim estradnjacima. Kada je gazda kluba rešio da renovira lokal, naučio sam i sve fizičke poslove. Nije mi bilo lako, ali sam izdržao jer sam želeo što pre da vratim sve dugove. Ponosan sam na sebe što sam uprkos svemu tome uspeo da isplatim sve alimentacije za sina - priča Jakšić, kome je najteže palo to što su zbog njegovih dugova morali da prodaju ženinu nekretninu.

- Taj stan u Aleksandrovcu nam je poklonila njena majka. Tada sam se zarekao: ako ikada zaradim pare, kupiću stan za svog prvenca. I hvala Bogu, 2009. godine je tako i bilo. Andriji sam uzeo stan u Beogradu, a ja sam u to vreme i dalje živeo kao podstanar. Onda sam obećao sebi da ću zbrinuti i mlađeg sina Dušana, i to sam uspeo dok sam bio podstanar - rekao je voditelj.

Prelomni trenutak u njegovom životu bio je kada je postao jedan od producenata muzičkog takmičenja "Zvezde Granda".

Foto: Igor Marinković/ATA images

 

 

- Posle razvoda od prve žene neko vreme sam živeo u Nemačkoj, a zatim sam se preselio u Švajcarsku. Tamo sam gledao neku televiziju i sinula mi je ideja za emisiju "Zvezde Granda". Taj projekat sam prvo ponudio BK televiziji, ali su oni već kupili licencu za "Idol", pa nisu bili zainteresovani. Šest meseci kasnije, video sam da će to njihovo takmičenje da prođe neslavno jer takmičari ne pevaju narodnjake. Onda sam otišao kod Saše Popovića, koji je i tada bio veliki vizionar, i ideja za emisiju mu se odmah dopala. Zajednički smo krenuli u taj projekat i nije nam krajnji cilj bila gledanost, nego da tim pevačima napravimo karijere - priseća se Žika.

(Hit)

BONUS VIDEO:

Đaniju napravili krunu od para

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".