Trogodišnji dečak kojeg je tetka pre nedelju dana gurnula sa mola u jezero Mičigen preminuo je od zadobijenih povreda.

DŽozaja Braun, koji je prošlog ponedeljka gurnut u jezero u Čikagu, preminuo je u nedelju ujutru nešto posle 10 sati, rekao je medicinski istražitelj okruga Kuk za Čikago Sun-Times.

- Smiri se moj buba - napisao je dečakov otac, Dantrel Brovn, u dirljivoj počasti objavljenoj na internetu.

U drugoj objavi, otac je podelio kako je tragično mogao da provede samo tri sata sa sinom pre nego što je umro, jer je i on u bolnici i čeka transplantaciju srca.

Mladi otac je rekao da mu je dijagnostikovana kongestivna srčana insuficijencija samo nekoliko dana pre nego što se DŽozaja rodio.

Prema navodima vlasti, DŽozaja je 19. septembra gurnula u jezero Mičigen njegova tetka Viktorija Moreno (34), koja je gledala kako se bori da ostane na površini skoro 30 minuta.

Moreno je navodno proverila okolinu da vidi da li neko gleda pre nego što je gurnula dete sa platforme od šest stopa u vodu.

Foto: Profimedia

 

Policija je na kraju stigla nakon što su prolaznici videli dete kako se muči u vodi.

Ronioci su pronašli DŽoziju dok je bio u zastoju srca i odmah su ga odvezli u obližnju dečiju bolnicu u kritičnom stanju.

NJegova tetka je navodno ukrala ključeve porodičnog kamiona koji nije smela da vozi i odvela dečaka do Mornaričkog pristaništa.

U jednom trenutku dok je šetala sa mališanom pored vode, dete se uvuklo ispod barijere blizu ivice, ali ga je Moreno uhvatila za nogu i povukla nazad „jer je u neposrednoj blizini bilo nekoliko ljudi“, rekla je pomoćnica državnog tužioca Lorejn Skaduto tokom Morenovog saslušanja o obveznici.

- Okrivljena je više puta pogledala oko sebe i čekala da ljudi odu, pogledavši još jednom, a kada niko nije bio prisutan, dozvolila je trogodišnjem detetu da se vrati ispod lanca prema ivici platforme – radeći ništa - rekao je Skaduto.

Zastrašujući snimak Morena kako gura dete u vodu i ne čini ništa da pokuša da ga spase, navodno je snimljen nadzornom kamerom.

Sudija Okružnog suda u Kuku, Suzana Ortiz, odbila je određivanje kaucije za Morena tokom saslušanja u sredu.

Foto: Tanjug/AP

 

Čak i dok je Morenova odbrana tvrdila da ona pati od teških mentalnih problema, Ortiz je njene navodne postupke nazvao „namerno brutalnim i gnusnim“.

Moreno je uhapšena na licu mesta i optužena za pokušaj ubistva prvog stepena i teško prebijanje deteta mlađeg od 13 godina, što je prouzrokovalo trajni invaliditet.

Očekuje se da će se Moreno pojaviti pred sudom 30. septembra.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".