Tek što je počeo da pod ugovorom radi za Grand produkciju Renato Henc našao se u problemu te je saradnja između njega, Saše Popovića i Žike Jakšića prekinuta. Naime, talentovani Požarevljanin zakazao je nastup bez znanja vodećih lica popularne kompanije, čime je prekršio jednu od klauzula i momentalno dobio otkaz. Branio se tada Henc da je to bio jedini način da prehrani četvoročlanu porodicu ali Saša i Žika za njega nisu imali sluha.

Uprkos tome što je prekinuo kontakt sa najvećoj produkcijskom kućom, sa kojom je planirao i izradu albuma Renato Henc nije odustao od muzike. Pridružio se timu Sitoi rekordsa, a zatim i RTS-a za koji danas radi instrumentalnu muziku.

Foto: Printskrin/Jutjub/RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal

 

Muzika koju je do sada radio namenjena je specijalnim emisijama kulturnog i zabavnog programa, a najveći deo emituje se upravo na RTS-u.

Foto: Printskrin/Jutjub/RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal

 

Renato stoji iza špica i propratnih deonica emisija "Sat plus" i " Lov i ribolov", a trenutno radi na pripemi klasičnog albuma, za koji se nada da će biti gotov do oktobra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renato Henc (@hencrenato)


Renato Henc jedan je od retkih muzičara koji svoju privatnost ne daje na tacni. Ostao je dosledan tome da karijeru gradi isključivo na svom radu, stoga se o njegovoj porodici malo zna. Ipak poznato je da su supruga i ćerke Helena i Darija njegova mirna luka i sklonište od problema.

 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".