Za utorak upozorenje se odnosi na lokalnu pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

- U utorak nestabilno sa lokalnom pojavom grmljavinskih nepogoda sa jakim pljuskom, preko 20 mm za kratko vreme, gradom i jakim ili olujnim vetrom u zoni padavina.

Na snazi su žuti i narandžasti meteo alarmi, što znači da vreme može biti potencijalno opasno, i da je vreme opasno i vremenske pojave mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po životinje i ljude.

- Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti uslove koje daju državne nadležne službe – navodi se na sajtu RHMZ.

I meteorolog Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi najavljuje da će tokom naredne nedelje biti nestabilno uz čestu kišu i grmljavinske pljuskove.

Foto: P. Milošević

 

- Od ponedeljka do srede pod uticajem ciklona biće nestabilno uz čestu pojavu kiše i grmljavinskih pljuskova.

U ponedeljak će sredinom dana i posle podne nad većim delom Srbije, ali i CrneGore, istoka BiH i možda istoka Hrvatske, biti uslova i za obilnije padavine, posebno na lokalnom novou – kaže Čubrilo.

Utorak i sreda donose smenu suvih, često i sunčanih perioda i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, koji ponegde mogu biti i vrlo obilni.

-Do utorka uveče vetar južni, slab do umeren, a zatim u prolaznom okretanju na pojačan, severozapadni.

Do srede maksimumi oko ili malo iznad proseka, uglavnom od +17 do +23 stepena Celzijusa, dok će u sredu biti malo svežije uz maksimume od +15 do +20 stepeni Celzijusa – kaže meteorolog i dodaje da će u četvrtak i petak ponovo malo toplije uz ređu pojavu pljuska, dok se u toku noći ka suboti i u subotu pre podne, nad većim delom regiona, ponovo očekuju kiša i pljuskovi.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".