„U proteklom periodu izvođeni su radovi na izradi atletske staze, spoljne teretane, renoviranju odbojkaškog terena, formiranju novog poligona za specijalističku obuku prema standardima međunarodnog takmičenja specijalnih jedinica, a sve u cilju povećanja kvaliteta obuke i treninga pripadnika SAJ-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u proteklih godinu i po dana uložilo značajna sredstva u opremu i obuke za pripadnike naše najelitnije jedinice.

Pripadnicima SAJ-a obezbeđena je najnovija oprema za rad i izvršavanje zadataka u noćnim i u zimskim uslovima, baš kao što je obezbeđena i najsavremenija oprema koju koriste ronioci SAJ-a i padobranci“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, istakavši da pored opreme i obuka, MUP ulaže i u svoje kadrove, te da je u toku postupak prijema novih pripadnika u SAJ, saopštio je MUP.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže u svoje kadrove. U proteklom periodu vršene su rigorozne selekcije za prijem novih pripadnika u Specijalnu antiterorističku jedinicu.

Foto: Tanjug

 

Odabrani su najbolji i najspremniji kandidati i oni će uskoro postati pripadnici SAJ-a i deo MUP-a Srbije. Kao što ulažemo u opremu i obuke, isto tako ulažemo i u svoje kadrove - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

- Od izuzetnog je značaja da pripadnici SAJ-a svoje zadatke obavljaju efikasno i uspešno radi što veće zaštite države i naroda, ali mi je kao ministru unutrašnjih poslova isto tako važno da pripadnici SAJ-a prilikom izvršavanja teških i složenih zadataka budu bezbedni i sigurni i zato ovako intenzivno ulažemo u njihove obuke i opremu i to ćemo činiti i u narednom periodu - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministru unutrašnjih poslova Srbije uručena je plaketa od strane Specijalne antiterorističke jedinice kao izraz zahvalnosti za svu pomoć i podršku koju je ministar Vulin pružio ovoj jedinici u proteklih godinu i po dana.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice po obučenosti i opremljenosti stoje rame uz rame sa svakom drugom evropskom specijalnom jedinicom i izrazio zahvalnost svim pripadnicima SAJ-a na posvećenom radu i spremnosti da se u svakom trenutku žrtvuju za svoju državu i narod, te da im je država na čelu sa predsednikom Vučićem duboko zahvalna.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".