Akademiju dramskih umetnosti upisala je sa samo 16 godina, kao student vanserijske klase. Mirjana Joković je krajem osamdesetih i početkom devedesetih bila vodeće ime na "listi želja“ ovdašnjih reditelja.

Harizmatična i talentovana glumica ostvarila je zapažene uloge u brojnim serijama i filmovima: "Zaboravljeni“, "Stršljen“, "Mala“, "Bure baruta“, "Podzemlje"...

Kada je imala samo 16 godina upisala je Akademiju dramskih umetnosti, kao student vanserijske klase, u kojoj su bili: Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Srđan Žika Todorović, Darko Tomović, Vesna Trivalić, Slobodan Ninković i Dragan Petrović.

Put ju je 1993. godine odveo u Los Anđeles, gde i danas živi. U grad svoje mladosti redovno navraća kako bi obišla porodicu i prijatelje.

- Često dolazim, nikada se nisam "otkinula" od Beograda i Srbije. To mi je bilo jako važno jer ja nisam otišla iz Beograda zato što ga nisam volela. Stalno pričam i dosadna sam više, ali meni se stvarno slučajno desilo da sam ostala negde drugde.Tamo mi se dopalo i stvorila sam sebi dva doma - otkrila je u jednom od retkih intervjua koje je dala.

Foto: Arhiva Novosti/Z. Knežević

 

 

Poznata je po tome što o privatnom životu nikada ne govori, pa se nigde ne mogu pronaći odgovori na pitanja da li je udata i ima li decu.

U Americi je igrala u brojnim pozorištima, stigla je i do Brodveja, a paralelno sa glumom, karijeru je gradila i u profesuri. Zaposlena je na Kalifornijskom fakultetu umetnosti.

- Nekad kad sam tamo, na kraju predstave pomislim: "Uh, kako bih volela da su ovo videli ljudi u Beogradu". Nijednog trenutka nisam zaboravila odakle sam, niti imam neku zabunu tipa da želim da budem neko drugi - izjavila je jednom prilikom.

Foto: Predrag Mitić

 

 

Uskoro ćemo je gledati u ovoj televizijskoj seriji "Živi i zdravi", čija se premijera očekuje 2023. godine.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Jelica Sretenović

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".