Na britanskom auto-putu M6, koji povezuje Englesku i Škotsku, saobraćajna kamera zabeležila je neobičnu scenu koja je mogla da ugrozi život učesnicima saobraćaja. 

Naime, kako pišu britanski mediji, 4. februara ove godine na pomenutom putu odigrala se nesvakidašnja situacija. Kako se vidi na objavljenom snimku, došlo je do razmene limenke piva između dva vozila pri brzini od preko 110km/h.

Dejli mejl piše da je Pol Holms, vozač jednog od vozila, ostao bez vozačke dozvole zbog opasne vožnje posle ove male egzibicije na putu. Kako se navodi, ovaj 24-godišnjak je uzeo konzervu od jednog putnika u belom minibusu na prometnom auto-putu. 

On će morati ponovo da polaže vožnju, a predsednik sudskog veća je njegov potez ocenio kao nesmotran i istakao je da je sreća što ga nije koštao života. 

Na snimku nadzorne kamere vidi se kako Holms vozi crveni automobil i da menja trake kako bi pratio beli minibus. 

On stiže do belog vozila i vozi paralelno sa njim. U tom trenutku, osoba iz minibusa pruža limenku piva kroz prozor i dodaje je Holmsu. 

 

 

Centar za pravosuđe Severnog Stafordšira ističe da je auto-put u to vreme bio pun i da je ovaj čin mogao da ima "katastrofalne" posledice

Holmsov advokat ističe da je to za njegovog klijenta bio uzbudljiv dan i da je imao potpunu kontrolu nad vozilom. 

- Prolazili su pored ove grupe ljudi koji su počeli da gestikuliraju i mašu im. Bilo je šale sa njima, bili su raspoloženi. U trenutku ga je uhvatio žar momačke zabave i bizarno je pristao da uzme ovu konzervu i da je svom prijatelju - rekao je advokat i dodaje:

- Sve vreme imao je potpunu kontrolu nad vozilom i nije skretao pogled sa puta. Samo je ispružio ruku. Bila je to trenutna glupost.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".