Brojna ostvarenja srpske kinematografije ostala su upamćena zbog nezaboravnih junaka koji na neponovljiv način publici približavaju druge svetove i identitete. Neretko se događalo da naši istaknuti glumci dožive transformaciju kroz svoje uloge i postanu žene.

Pred vama je top 5 srpskih glumaca koji su "postali žene".

5. Branislav Zeremski u filmu “Davitelj protiv davitelja”

Foto: Jutjub printskrin/Centar film

 

 

U kultnom filmu iz 1984. godine tajni agent Rodoljub Jovanović, koga tumači Zeremski, po zadatku prerušava se u ženu i strada od stiska davitelja Pere Mitića, koga glumi čuveni Taško Načić. Mitić, čiju ulogu je maestralno izneo Taško, i sam će na kraju filma na sebe staviti žensku odeću i našminkati se.

4. Milan Lane Gutović u filmu “Špijun na štiklama”

Foto: Jutjub printskrin/Gustav G

 

Lane u jugoslovenskom filmu iz 1988. godine tumači službenika Narcisa Zeca, koga će direktorka novoosnovane diskografske kuće poslati na čudnovat zadatka. Kako bi se dočepao ekskluzivnih snimaka svetske estradne zvezde u konkurentskoj diskografskoj kući Narcis postaje čistačica Narcisa – špijun na štiklama.

3. Vlasta Velisavljević u filmu “Mala noćna muzika”

Foto: Jutjub printskrin/Centar film

 

 

Baba Nata, koju glumi Vlasta, mirna je baka iz komšiluka koja greškom popije čaj za podizanje libida, a zatim podivlja. Pored Velisavljevića u ovom filmu ulogu žene, tačnije domino babe Paune, igra glumac Feđa Stojanović.

2. Boris Milivojević u filmu “Nataša”

Foto: Jutjub printskrin/Centar film

 

 

Milivojević u ovom ostvarenju tumači ulogu DŽeni, transrodne osobe, a najbolje prijateljice glavne junakinje Nataše. Borisova uloga unela je humoristični aspekt u ovaj film sumorne tematike.

1. Nebojša Glogovac u filmu “Ustav Republike Hrvatske”

 

Foto: Jutjub printskrin/TheMovieSquad

 

 

Glogovac je ulogom Vljeka Kralja, u filmu skorašnjeg datuma, verodostojno izneo sudbinu deklarisanog homoseksualca i transvestita sa radikalnim stavovima.

BONUS GALERIJA: Slike  iz privatnog albuma - Miša Janketić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".