Goran je bio mladi zaštitnik životinja, a njegova smrt izazvala je šok u čitavom regionu.

NJegova majka Zora Karanović tvrdi da je Goran imao velike pritiske od strane pojedinih komšija koje su bili protiv onoga čime se Goran zanimao, te su konstantno pisali peticije da se psi sklone iz sela.

– Oni su zlotvori, mog su Gorana oterali u smrt, zbog njih je moj mali anđeo digao ruku na sebe – rekla je neutešna majka za "Srpskainfo".

Zbog napuštenih, često i bolesnih i povređenih pasa, koje je Goran sakupljao i brinuo o njima, pojedine komšije su digle pravu hajku na njega. Pisali su peticije i tražili da se Goranovi psi uklone iz sela.

 

 

– On je imao 15 svojih pasa, ostali su bili sa ulice. Dešavalo se da ih se skupi i po 50, sve njih je on hranio, lečio i čuvao, bez ikakve materijale koristi, iz čiste ljubavi. Od svog novca im je kupovao lekove i hranu – priča neutešna majka za "Srpskainfo".

Tragediji je predhodilo to što su bunu digle komšije, a onda se pojavila i komunalna policija koja je poručila da Goran može imati samo dva psa, a da će ostale odvesti. To je sve uznemirilo Gorana koji je na koncu sebi oduzeo život. Majka ga je našla obešenog u plasteniku.

 

 

Ova tragedija izazvala je brojne reakcije. Zaštitnici životinja iz cele BiH pozvali su građane da danas u 13 sati dođu u Prnjavor i isprate Gorana na večni počinak, ali je najavljeno okupljanje i ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".