Pevačica Zlata Petrović od kada se pojavila na našoj muzičkoj sceni ne prestaje da intrigira fanove kako svojim izgledom, tako i ljubavnim životom. 

Ono što je neosporno jeste njen dar i talenat za pevanje.

Veoma često su pevačicu Tanju Savić kada se pojavila u "Zvezdama Granda" poredili baš sa Zlatom Petrović. Ono što ih je povezivalo jesu specifičan osmeh i šarm, neverovatna fizička sličnost, kao i vokalne sposobnosti.

Foto: V. Danilov

 

Zlata Petrović je u mladosti bila tiha patnja mnogim muškarcima. Taman kada mediji pomisle da će da se skrasi sa jednim muškarcem, ona ga ostavi i pojavi se sa novim.

Tako je jednom prilikom uhvaćena ruku pod ruku ni manje ni više nego sa holivudskim glumcem i zavodnikom Alenom Delonom.

Foto: Profimedia

 

 Na pitanje novinara da li će to da potraje, ona je tada šaljivo rekla:

- Pa naravno da neće. Alen mi je samo odskočna daska da uskočim u svet filma, jer kad mogu Šer i Dragana Mirković što ne bih i ja.

Foto: Reprint Sabor

 

Javnosti je poznato i to da je svojevremeno Saša Popović bio ludo zaljubljen u Zlatu, da ju je čak i zaprosio, ali da je ona rekla ne.

 - Tako je moralo da se desi. Zaprosio me je u pogrešno vreme, ništa više. On je bio ličnost koja je najkompletnija. Stojim iza toga da je nenormalno kompletan čovek. Tada sam tek izašla iz braka, da je bilo drugačije, verovatno bih se udala za njega - rekla je Zlata.

Foto: Petar Milošević

 

Danas Zlata iako je dosta vremena prošlo od njenog prvog estradnog pojavljivanja u medijima, i dalje može da se pohvali zavidnom figurom, pa tako izgledom parira i mnogo mlađim koleginicama.

Foto: N.Skenderija

 

 Neke od pesama koje su je proslavile i vinule u sam vrh estradnog neba jesu: "Dođi da mi ruke greješ", "Učinilo vreme svoje", "Mirišeš na nju", "Zagušljivo".

Buran ljubavni život

NJen privatni život je oduvek bio interesantan medijima. Roditelji su je udali na silu kada je imala četrnaest godina, a ona je dve godine kasnije napustila muža i udala se za drugog.

Foto: Zoran Jovanović

 

Bila je u braku sa pevačem narodne muzike, Hasanom Dudićem, ali su se razveli. Nakon toga se udala za TV-lice, Zorana Pejića - Peju, međutim ni taj brak nije potrajao.

Foto: Jutjub printskrin

 

Iz oba braka ima po jednog sina. Godine 2010. učestvovala je u rijalitiju Farma.

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj intervju je izašao u "Saboru" 7. marta 1994. godine.*

BONUS GALERIJA: Zavirite u luksuzni bečki dvorac Dragane Mirković

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".