Na jednom od poligona Vojske Srbije segmente napredne obuke prolaze borbeni timovi Bataljona za specijalne operacije „Grifoni“ iz sastava ove brigade.

NJih je danas obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i tom prilikom je prisustvovao realizaciji gađanja iz savremenog naoružanja kojim je jedinica opremljena.

Foto: Vojska Srbije

 

Borbeni timovi su danas po ciljevima dejstvovali iz mitraljeza sa borbenih vozila „hamvi“, zatim puškomitraljeza, snajperskih i dalekometnih pušaka, ostvarivši pritom odlične rezultate.

EFIKASNO I BRZO NEUTRALISANJE CILJEVA

Izražavajući zadovoljstvo prikazanom odličnom osposobljenošću vojnika i starešina za efikasno i brzo neutralisanje ciljeva na srednjim i velikim daljinama, njihovim odnosom prema zadacima i visokim moralom.

Foto: Vojska Srbije

 

Načelnik Generalštaba je istakao da se od pripadnika specijalnih snaga Vojske Srbije očekuje da uvek budu spremni da prvi odgovore na ugrožavanje bezbednosti države i građana i izvrše svaki zadatak koji pred njih postavi državno i vojno rukovodstvo.

VOJSKA SRBIJE: Obuka na helikopterima mi-35 i Gama

Realizacijom zahtevne i kompleksne obuke, koja se u 72. brigadi za specijalne operacije izvodi tokom cele godine, u svim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima.

Foto: Vojska Srbije

 

Obezbeđuje se vrhunska osposobljenost, fizička pripremljenost i mentalna snaga vojnika i starešina, te visok nivo borbene gotovosti koji krasi ovu elitnu jedinicu Vojske Srbije.

BONUS GALERIJA:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".