Režiju potpisuje Radivoje Raše Andrića, dok je za scenario radnog naslova "Munje opet" ovog puta bio zadužen Srđan Anđelić.

Foto: Petar Milošević

 

Originalnu glumačku postavu ove urbane komedije, čije su fore ušle u svakodnevni žargon, činili su Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Maja Mandžuka, Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović i Nebojša Glogovac, koji je preminuo 2018. godine. Đuričko je stigao u Beograd, pa treba očekivati da se pridruži ekipi u liku Gojka Sise.

- Trebalo bi da se pojave isti glumci koji su bili u prvim "Munjama", osim, naravno, našeg prijatelja Glogovca, ali i on će se pojaviti, samo ne mogu da otkrijem kako. On nam je u srcima, pa će biti i u filmu - najavljuje Raša Andrić za BBC na srpskom.

Foto: reprint TV Novosti

 

Nema mnogo podataka o drugom delu, ali je Seka Sablić otkrila više detalja.

- Počinjemo da snimamo film "Munje 2". Nisam ranije igrala u njemu, ušla sam kao novi lik. Likovi koje tumače Sergej Trifunović, Boris Milovojević i Nikola Đuričko imaju 20 godina mature i to se slavi u Cirihu. Ja sam im razredna i mi svi idemo u Cirih... Komedija je to - kaže Sablićeva.

Foto: V. Danilov

 

Reditelj je otkrio da bi najveći deo filma trebalo da se dešava u Cirihu i da je zbog toga neophodno obezbediti još novca.

- S obzirom na to da je film velika prevara, ne bismo sve scene snimali u Cirihu, ali bismo deo radili svakako - dodao je Andrić, naglašavajući da će produkcija biti skuplja nego što je to bio slučaj sa originalnim ostvarenjem. - Imamo više novca nego za prve "Munje", koje smo, bukvalno, snimali pomoću štapa i kanapa. Sad imamo malo i alata, ali poučen raznim iskustvima, i dalje sumnjam u sve, kao neki starogrčki filozof, dok ne počne snimanje - rekao je on.

Foto: Jutjub printskrin/newsttar/Arhiva Novosti

 

"Munje opet" su od Filmskog centra Srbije dobile oko 120.000 evra, a biće snimljene i četiri epizode serije. Film "Munje" snimljen je 2001. godine, a pored mladih glumaca lansirao je mnoge muzičke zvezde. Kroz muziku za film publika je čula za bendove poput Ajzberna, I-pleja, Kande Kodže i Nebojše, a Nikola Vranjković je bio producent za veliki deo pesama s te kompilacije/saundtreka. Prvi deo "Munja" ostao je upamćen kao gradski film.

BONUS GALERIJA: Živopisne fotke sa snimanja filma ''Munje'', kao i sa koncertnih promocija

(Avaz/Prva klapa)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".