Majka im je preminula 1974. godine i to samo nekoliko dana nakon što je doživela moždani udar na očevoj sahrani.

- Bojim se da je bilo gore od toga i da smo se retko ponovno setili nje. Bili smo trojica Iraca i izbegavali smo bol za koju smo znali da ćemo je osećati ako budemo pričali i mislili o njoj - priznao je Bono.

Opisao je i događaj sa dedine sahrane kada je video oca kako kroz gomilu okupljenih nosi majku u naručju.

Foto: Jutjub printskrin/TODAY

 

- Žurio se da je odvede u bolnicu. Srušila se kraj groba dok su njenog vlastitog oca spuštali u zemlju - prisetio se pevač.

Samo tri dana kasnije on i brat dovedeni su u bolnicu da se oproste od nje, a njihov život od tada je bio obeležen melanholijom, misterijom i melodramom.

Ranije ove godine Voks je dao intervju za u kojem je rekao kako je u jednoj francuskoj kapelici tražio oproštaj od svog pokojnog oca za način na koji se ponašao prema njemu posle majčine smrti.

Foto: Jutjub printskrin/ Rock & Roll Hall of Fame

 

- Izvinio sam se ocu u maloj kapelici u Francuskoj nakon što je preminuo. Otišao sam tamo kada nije bilo nikoga i zapalio sam sveću. Kleknuo sam na kolena i samo sam rekao 'Gledaj, žao mi je što nisam bio tu za tebe. Puno si prošao, molim te, oprosti mi.' Imao sam komplikovan odnos sa Bobom. Siguran sam da je sa mnom bilo teško nositi se i osećam se kao da nisam bio uz njega na način na koji je trebalo da budem - otkrio je tada Voks. 

BONUS GALERIJA: Momčilo Bajagić Bajaga - retrospektiva karijere

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".