Hrabra baka uspela je da savlada naoružanog razbojnika koji je želeo da opljačka njenu prodavnicu, a rođak joj je pomogao da pljačkaša zadrže dok ne dođe policija. 

63-godišnja Rozen Gibson postala je poznata nakon što se snimak sa sigurnosnih kamera radnje proširio na društvenim mrežama. 

Kako se na snimku vidi, gospođa je radila u smeni sa svojim 26-godišnjim rođakom Kristoferom Braunom kada je u prodavnicu ušao čovek sa fantomkom naoružan čekićem. On je tražio novac od Kristofera, koji je stajao iza pulta, dok je Rozen usluživala drugu mušteriju. 

Kristofer je tada instinktivno bacio gomilu novina na razbojnika kako bi mu skrenuo pažnju, a Rozen ga je u tom trenuktu oborila na pod. Potom je Kristofer preskočio pult iza koga je stajao i bacio se na leđa pljačkašu. 

U nastavku snimka vidi se kako se Rozen i njen rođak rvu sa lopovom koji očajnički pokušava da se izmigolji, ali mu to ne polazi za rukom. Na kraju je morao da sačeka policiju koja ga je odmah uhapsila.

Iako se pokušaj pljačke dogodio u decembru prošle godine, snimak je tek sad postao viralan na društvenim mrežama, piše Dejli mejl

– Kada sam pogledala snimak, bila sam šokirana. Jednostavno ne mogu da verujem da sam to uradila. Mnogo stvari se promenilo otkako se to dogodilo – rekla je Rozen za britanske medije.

Ono što je interesantno jeste činjenica da je Rozen visoka svega metar i po!

Kasnije je otkriveno da je napadač DŽordž Kinir bio naoružan nožem kada je pokušao da opljačka radnju. Kinir je veteran oružanih snaga i priznao je pokušaj pljačke i pretnju nasiljem na sudu u Glazgovu. 

Rozen navodi da je prepoznala pljačkaša kada mu je skinula masku. 

- Prepoznala sam ga kao nekoga ko je ranije bio u radnji - rekla je ona.

Kako kaže, iz policije su joj rekli da je napadač kod sebe imao i nož koji je pronađen prilikom pretresa. 

Hrabra žena se osvrnula i na to kako je ovaj napad ipak preplašio i naterao je da promeni navike.

– Ranije nikada ne bih oklevala da stojim ispred radnje rano ujutru dok čekamo da je otvorimo, što sam radila zadnje 42 godine. Sada čekam u autu preko puta – dodala je Rozen.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".