Čovek koga je prošlog meseca na obalama centralne Kalifornije zverski napala velika bela ajkula, kaže da ga je životinja žvakala i ispljunula jer ga je pomešala sa fokom. 

Kako Stiv Brumer navodi, on se očajnički borio protiv morske nemani, a ovaj napad je preživeo samo zato što je koristio pesnice i noge kako bi se odbranio od zveri. 

Ovaj 62-godišinjak iz SAD rekao je da je plivao u moru pre nego što ga je u dubinu odvukla smrtonosna životinja, prenosi Miror.

- Bio sam na oko 150 metara od obale, u blizini plaže, kada sam osetio zube preko mojih butina i stomaka. Zgrabila me ajkula i povukla gore, a zatim odvukla u dublju vodu - rekao je Brumer.

Govoreći iz bolničkog kreveta u medicinskom centru Natividad, Stiv je opisao kako ga je ajkula pustila nakon što ga je odvukla pod vodu i otkrio šta je sledeće uradio kako bi se uverio da ga više neće napasti.

- Onda me je, naravno, ispljunula. Ja nisam foka. Ona traži foku. Mi nismo njihova hrana - zaključio je ovaj učitelj u penziji.

Brumer je dodao da se potom ponovo našao oči u oči sa ajkulom, ali da ju je gurnuo rukom i šutnuo nogom. Potom se ajkula okrenula i otišla. 

Nakon što je isplivao na površinu vode, Stiv je počeo da viče u pomoć. Spasio ga je bračni par Ejmi i Pol Bendi, medicinska sestra i policajac, koji su dojurili na svojim daskama za veslanje i pozvali hitnu pomoć. Drugi čovek, Hit Bredok, zaronio je sa daskom za surfovanje kojom su njih troje nosili Stiva na sigurno.

U razgovoru za KSBV, Bredok je rekao: "Doneli smo moju najveću dasku i Pol mi je pomogao da žrtvu odguram na dasci. Vrištao je upomoć, moglo se reći po zvuku i emocijama u njegovom glasu da nešto definitivno nije bilo u redu."

Stivu su pomagale dve medicinske sestre intenzivne nege i doktor koji je bio na plaži gde se desio napad, i stavili su mu improvizovane poveze kako bi zaustavili teško krvarenje iz ruku i nogu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".