Nestalu devojčicu je snimio privatni dron na jednom neuređenom igralištu nekih pet kilometara od vrtića iz koga je nestala. Za devojčicom je tragalo celo Kladovo skoro osam sati, a u potragu su se uključili i dronovi.

Prema rečima majke, ona će uskoro da napuni pet godina, ali slabo komunicira. Dvorište vrtića iz kojeg je nestala devojčica je ograđeno, međutim, nije zaključano.

Foto: Privatna arhiva

 

Za sada nikome nije jasno kako se devojčica neprimetno išunjala i otišla iz vrtića. Verujemo da je svima laknulo kada je sinoć objavljena vest da je petogodišnja devojčica iz Kladova pronađena. Ipak, celu Srbiju prvi je "digao na noge" njen sugrađanin Saša Petrović objavom na društvenim mrežama da je devojčica nestala.

Foto: Privatna arhiva

 

Saša Petrović je pojasnio više o jučerašnjoj potrazi.

- Naravno, ona je dobro, međutim, radi se o detetu koje ima posebne potrebe. Treba da se izvrši jedna psihološka procena stanja tog deteta koje je blatnjavo bilo, uplašeno i promrzlo. Ta putanja kojom se ona kretala nije nimalo ugodna. Na ulici je primetan veliki broj pasa na koji ukazujemo već duži vremenski period - rekao je Petrović.

- Ni trena nisam oklevao samo sam zgrabio jaknu, snimio lajv u predsoblju svog stana i odmah krenuo u potragu. Znao sam da je svaki minut dragocen - rekao je Petrović.

Foto: Privatna arhiva

 

- Istina je uvek na pola puta. Neko će vam reći da je ona sama išetala ili da je prošla kroz neku rupu na ogradi. Međutim, mislim da se radi o ozbiljnom propustu. Jer osim vaspitačice, dete je imalo i pratnju kao dete koje ne govori. Prema putanji kojom se kretala, vidi se da ona nije izašla na glavnu kapiju. Moramo takođe da znamo činjenicu da se u blizini Kladova pojavljuju šakali, mada ne samo u blizini nego i po ulicama Kladova - istakao je Petrović.

(Novosti)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".