Prema nezvaničnim saznanjima, I. M. je 20. septembra izašao iz zatvora Nova Skela, gde je služio kaznu, a iz zatvora su, prema rečima našeg izvora, blagovremeno obavestili MUP kada ovom čoveku ističe kazna i kada će se naći van zidina kazamata, odnoso na ulici.

- Serijski silovatelj je izuzetno opasan. Veoma je nasilan i kod sebe je prilikom skoro svakog napada, silovanja i zlostavljanja žena, imao hladno oružje. Takođe, napadao je pretežno nezaštićene žene koje su bile na ulici, ili rade u buticima, trafikama - kaže sagovornik "Kurira".

- Ono što je loše, jeste da je i tada M. "pokrivao" celu teritoriju grada Beograda, pa je tako silovao žene i na Vračaru, Voždovcu, Dorćolu, ali i Karaburmi.

Sagovornik podseća da je serijski silovatelj i sam za sebe na izricanju presude rekao da je opasan, priznavši ono za šta se tereri.

Podsetimo, serijski silovatelj i pljačakaš više puta je osuđivan zbog tog krivičnog dela.On je visok 175 centimetara, tamnoput je i snažne građe.

Prvi put, podsetimo, napao je 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine. Međutim, po svemu sudeći zatvor ga nije "popravio", pa je samo mesec dana nakon izlaska sa robije opet napao. Tada je silovao jednu ženu i počinio osam razbojništva.

Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao. Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz "Zabele" izašao posle 5 i po godina. NJegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

U septembru 2007. ušao je u jedan butik u Ulici Maksima Gorkog i silovao prodavačicu, a po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Međutim, silovatelj se tu nije zaustavio, pa je sutradan ušao u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala 4 dana. Uhapšen 20. septembra oko 19:30 časova na Adi Huji na Karaburmi.

- Neposredno posle hapšenja na saslušanju u policiji priznao je i do detalja izneo na koji je način napastvovao devojke. Priznao je da prodavačici u butiku na Vračaru stavio nož pod grlo, naredio joj da uđe u kabinu, a potom i da se skine. Opisao je i kako se iživljavao nad nesrećnom devojkom - podseća sagovornik.

Prilikom izricanja presude, sudija je pre 15 godina navela da je I. M. "društveno opasan".

(Kurir.rs)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".