Argentinski napadač Emilijano Sala nikada nije dočekao priliku da zaigra u engleskoj Premijer ligi. On je na zimu 2019. prešao iz Nanta u Kardif, ali je poginuo u avionskoj nesreći samo nekoliko dana nakon što je transfer ozvaničen.

Sala je, nakon potpisa za Kardif, poželeo da se pozdravi sa donedavnim saigračima iz Nanta te je krenuo privatnim, malim avionom do Francuske i natrag. Do Nanta je stigao, ali nije nikada nazad do Velsa jer se avion srušio u more i tom prilikom su poginuli i fudbaler i pilot.

Danas je, gotovo tri godine nakon nesreće, BBC je danas objavio prepisku razgovora između pilota Dejvida Ibotsona i njegovog kolege. Ibotson se požalio na stanje aviona nakon što je stigao u Nant.

- Leteo sam i samo sam čuo ‘bum‘. Pitao sam se šta nije u redu. Svi parametri su bili OK i još uvek sam leteo. Ipak, to ti privuče pažnju. Ovaj avion mora nazad u hangar - rekao je Ibotson te dodao jednu stvar koja dovoljno govori o tome koliko je bio zabrinut za sledeći let:

- Prsluk za spasavanje obično stavim između sedišta, ali sutra ću je sigurno nositi - rekao je pilot.

I sam Sala je bio zabrinut što se može videti iz poslednje poruke koju je poslao svom prijatelju.

- Uplašen sam. Avion izgleda kao da će se raspasti. Ne znam hoće li me iko tražiti jer me sigurno neće naći - napisao je argentinski napadač.

Obdukcija je pokazala od čega je preminuo nesuđeni fudbaler Kardifa. Naime, kako su naveli istražitelji, kobne su bile povrede glave i trupa, do kojih je došlo posle pada letilice u Lamanš.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".