Od kada je krajem februara sa emotivnom partnerkom, glumicom Aleksandrom Tomić (39), dobio sina Relju, glumac Andrija Milošević (44), kako kaže, oseća se kao da je ugradio rakete na nuklearni pogon.

Foto: ATA images

 

Piše i objavljuje knjige za decu, glumi u mnogo predstava i vodi Teatar na Brdu, snima serije i filmove, planira da režira komad koji je napisao... Sve ovo postiže, kako priznaje, odličnom organizacijom, bez koje bi se njegov plan raspao, a da se to ne desi, zaslužna je i njegova izabranica Aleksandra od koje u svakom trenutku ima nesebičnu pomoć.

"Kod mene nema razlike između onoga što radim i mog privatnog života. Sve se to prepliće u našoj porodici, privatni život, gluma, pozorište, film. Moja Sandra je takođe glumica. I naš sin Relja verovatno će biti glumac. A možda i reditelj, nikad se ne zna. I ja neću imati ništa protiv toga, to vam sada obećavam. U svemu mi je najvažniji lični aspekt, da sam miran sam sa sobom i zadovoljan. Čim razmišljam šta će ko da kaže, već sam se sputao."

Otkako se ostvario u ulozi oca, ne želi da se razdvaja od svog naslednika i izabranice.

"Kada je, na primer, vreme za put, putujemo svi zajedno. Mi smo kao voz, lokomotiva sa vagonima. Krenemo, idemo i nema stajanja."

Andrija se ne žali na neprospavane noći sa bebom. Kako kaže, Relja je već porastao i trio se uhodao.

Foto: ATA images

 

"Sa Reljom je sve kako treba. Super je. On je jedan strašan tip. Pomešao je osobine od oboje."

Podizanje deteta dalo mu je dodatnu energiju da se još više razmaše u umetničkom smislu. Otkriva nam da je završio pisanje svog prvog dramskog teksta i planira da se oproba i kao reditelj.

"Napisao sam dramu “Osam besnih”, tarantinovskog tipa. To je moj autorski projekat o miljeu sa Novog Beograda, onako kako ga ja vidim. Postaviću ga u Teatru na Brdu. Tekst i režiju ja potpisujem, a igraće najbolji mladi glumci."

 Do tada će biti fokusiran na novu, glavnu ulogu u pozorištu. Tumačiće lik detektiva Herkula Poaroa u predstavi “Ubistvo u Orijent ekspresu”, prema romanu Agate Kristi, a u režiji Darjana Mihajlovića, koja će premijerno biti izvedena 25. septembra na velikoj sceni UK “Vuk Karadžić” u Beogradu, u produkciji Teatra za decu “Boško Buha”.

"Odavno sam hteo da igram Poaroa. Nisam imao strah od te uloge, isplanirao sam kako ću ga igrati. Poaro ima svoje specifičnosti, one su ljudske i nisu konzistentne. Napravio sam temperamentnog debeljka koji je toliko posvećen idealu pravde da zločinu pristupa strastveno. Lako se zaljubljuje i kleca na lepotu. Pedantan je, ali zna da iskoči iz toga i postane nešto drugo. Napravio sam uragan od čoveka."

Andrija duboko veruje da je u glumi dosegao nivo da može da napravi plan uloge.

Foto: ATA images

 

"To ne možete kao mlad glumac jer tada niste svesni dosta toga i nemate potrebne veštine. Sada već mogu da radim šta hoću jer sam doživeo ličnu slobodu, što je za glumca važno da ostvari. Volim ljude, imam širinu, obrazovanje, stalno učim, usavršavam se i gledam na Jutjubu kako su drugi veliki glumci stvarali svoje uloge. Na primer, u novom filmu “Ala je lep ovaj svet” igram potpuno drugačiji lik od svega što sam radio. Počeo sam da se bavim transformacijom."

 ZONA KOMFORA  - Pripremajući ulogu Poaroa, nije gledao kako su ga igrali Albert Fini, Dejvid Suše ili Kenet Brana.

"To me uopšte nije interesovalo. Ne zanima me kako su ga drugi radili. Svaki glumac radi na svoj način. Kao umetnik želim da se izrazim i ponudim nešto novo. Zašto bih ja nudio Poaroa kojeg je publika već gledala? To je dosadno."

Dodaje da je Poaro za njega nova zona komfora, i najavljuje dobru predstavu.

"Ovo će biti vrlo zanimljiva, brza i uzbudljiva predstava. Znate li koliko sam predstava uradio koje su toliko dosadne da me je mrzelo da idem na probu? A onda dođe i publika, pa ti još i dokaže da je dosadno. Rade se mnogi zaumni komadi koji se posle proglašavaju da su ne znam šta, a ništa ne rade za dobrobit čovečanstva niti za čoveka ponaosob. Naravno da u Beogradu ima dosta dobrih predstava i ova će biti jedna od njih."

(Glorija)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".