Prosečne temperature koje su zabeležene poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra, navodi meteorolog Nedeljko Todorović.

On ukazuje da nas od petka očekuje promenljivo i nestabilno vreme i pad temperature. Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

Nedeljko Todorović, rekao je da smo završili sa pravim letnjim temperaturama.

- Mesec dana unapred dogodilo se zahlađenje. Prosečne temperature poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra - kaže Todorović.

Napomenuo je da nas sutra očekuje najhladniji dan u ovom talasu koji je počeo u subotu.

- Sa tim da bi se hladno vreme zadržalo sve do petka, minimalne temperature bile bi 10 ili koji stepen ispod, na periferiji grada čak i stepen, dva niže nego u centru grada, što je sasvim uobičajno, a dnevne bi bile 16, 17 stepeni sa tim da bi od subote bio blagi porast temperature - kaže Todorović.

Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih, sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom od 23 i 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

- Od subote pa do utorka očekuje nas blagi porast temperature koja će se kretati oko 24 stepena, a zatim sledi pad temperature, naoblačenje sa malo kiše. Poslednjih dana septembra opet bi maksimalna temperatura bila ispod 20 stepeni. A početkom oktobra najverovatnije nas opet čeka blagi porast temperature, sa srednjom temperaturom od 15 stepeni - najavio je Todorović.

Komentarišući smenu kiše, sunca i oblaka u jednom satu objašnjava da su to uobičajne pojave za ovo doba godine.

(RTS)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".