Tihi, indirektni rat između Bakingemske palate i vojvode i vojvotkinje od Saseksa ne jenjava, čak i u danima žalosti za kraljicom Elizabetom II, a malim i velikim poniženjima za Harija i Megan kao da nema kraja.

Foto: Profimedia

 

 

Nakon što nisu pozvani na veliki prijem u Bakingemskoj palati, iako su mu prisustvovali brojni svetski državnici, te nakon što je Hariju sa uniforme uklonjen amblem sa inicijalima kraljice Elizabete, sada je isplivala i informacija da je princ saznao za smrt svoje bake samo pet minuta pre nego što je to objavljeno u javnosti.

Britanski mediji sinoć su preneli da su bukvalno svi, pa čak i premijerka Liz Tras, saznali za kraljičinu smrt pre Harija, navodeći da je to još jedan u nizu primera raskola u porodici. Ves je inicijalno objavljena na britanskom "Telegrafu", ali je ubrzo obrisana, pa ponovo puštena u etar sa izmenjenim informacijama u kojima je navedeno da je Hari tretiran kao i svi drugi članovi porodice.

Iako se Bakingemska palata retko oglašava kada je reč o privatnim stvarima, portparol kralja Čarlsa III rešio je da napravi izuzetak, te se oglasio: "Javnost je bila obaveštena tek nakon što je vest preneta svakom članu porodice".

Foto: Profimedia

 

 

No, istovremeno je potvrđeno da je Hariju vest saopštena neposredno pre nego što je postala javna, ali se navodi da je razlog tome što je bio na letu za Škotsku, te nije bilo moguće stupiti u kontakt sa njim.

Bilo kako bilo, trzavice i nerazrešeni odnosi unutar kraljevske porodice su očigledni, a Harijev status pod znakom pitanja. Izvori bliski Hariju ističu da mu je "srce slomljeno", kao i da je odluka palate da ga ne pozovu na prijem "potpuno ludilo".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".