Trag sluzi džinovskog afričkog puža veličine oko 20 centimetara doveo je nemačke carinike do još 92 životinje ove vrste, kao i drugih predmeta skrivenih u vrećama na aerodromu u Dizeldorfu.

Kako se navodi, zaposleni na aerodromi su naleteli na jednog od puževa na vozilu za prenos prtljaga, ali u početku su mislili da je u pitanju igračka, jer se životinja nije pomerala, piše CBS NJuz

Prateći trag koji je ostavio ogromni puž, carinici su pronašli torbu sa rupom, iz koje je virio još jedan puž - verovatno pripremajući juriš za slobodu.

Nemački mediji pišu da je pronađeno šest kesa u kojima je ukupno bilo 93 džinovska puža, oko 30 kilograma ribe i dimljenog mesa, kao i kofer pun trulog mesa. Kako se navodi, ovo je sve uvezeno iz Nigerije i bilo je namenjeno za prodavnicu afričke robe na zapadu Nemačke. 

Puževi su predati službi za spasavanje životinja u Dizeldorfu, a meso je uništeno, rekli su carinici.

Živi džinovski puževi ne pripadaju nijednoj zaštićenoj vrsti i verovatno su doneti u Nemačku kao poslastica. Tokom transporta, međutim, kršeni su veterinarski propisi i dobrobit životinja, rekao je portparol.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".