I sam Čarls III je o tome više puta govorio i isticao kako mu je Transilvanija u krvi, a agencije sada podsećaju da je, naravno osim krune, nasledio i palate i rezidencije razasute širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Takođe, pripadaju mu i istorijska zdanja u Transilvaniji. Posle smrti majke, kraljice Elizabete II, preko koje je i povezan sa Drakulom. Čarls će njene službene i privatne rezidencije učiniti svojima te će neka imanja i palate morati da napusti i ustupi ih svom starijem sinu i nasledniku. 

Bakingem

Klarens Haus u Londonu bila je službena prinčeva adresa od 2003., ali novi kralj će se sada preseliti 400 metara dalje, u Bakingemsku palatu, službenu londonsku rezidenciju britanskog vladara i administrativno sedište monarhije.

Foto: Profimedia

 

Preuzeće i dvorac Vindzor, palatu Holirudhause, službenu rezidenciju monarha u Škotskoj, te dvorac Hilsborou, službenu rezidenciju u Severnoj Irskoj.

Čarls nasleđuje dvorac Balmoral u Škotskoj, gde kraljevska porodica provodi ljetnje mesece, kao i Sandrigem, u grofoviji Norfolk na istoku Engleske, gde je kraljica boravila za Božić.

Iako okleva da se preseli u Bakingemsku palatu, Čarls će to učiniti i odreći se svog pređašnjeg života i doma.

U Klarens Haus se uselio 2003. posle smrti svoje bake, "Kraljice Majke". NJegov odlazak značiće i "neizbežan" otkaz osoblju te rezidencije.

Foto: Tanjug

 

NJegov naslednik, sin Vilijam sa suprugom Kejt seli se u Vindzor, gde će njihovo troje dece imati više slobode i prostora nego u Londonu. Do sada su živeli u palati Kensington.

Transilvanija

Budući da je daleki potomak vlaškog kneza Vlada III Drakule (Vlada Cepeša), Čarls III u Transilvaniji je 2006. o vlastitom trošku kupio zdanja iz 18. veka i pretvorio ih u luksuzne pansione u skladu sa održivim razvojem.

FOTO GALERIJA: Korgiji kraljice Elizabete - rasa koju je najdugovečnija vladarka obožavala

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".