Metju Bird je otac srednjoškolca čija je objava na društvenim mrežama izazvala velike reakcije u javnosti. 

Naime, Bird je podelio fotografiju ruke svog sina. Kako se vidi, dečak je plavom hemijskom povukao nekoliko linija i činilo se da na taj način nešto broji ili računa. 

Međutim, kada je otac saznao o čemu se zapravo radi ostao je zaprepašćen.  

Kako se ispostavilo, njegov sin je na ruci zapisivao koliko puta je tog dana bio maltretiran u školi u Londonu - bilo fizički ili verbalno. 

Oca je ovo jako potreslo i rešio je da svoj problem podeli sa ostalima, te je na Tviteru postavio fotografiju sinovljeve ruke uz opis:

- Moj sin je u srednjoj školi nešto više od nedelju dana. Na svojoj ruci je napravio izveštaj o tome koliko je puta u poslednja dva dana bio maltretiran, verbalno ili fizički. Ukupno 21. Srceparajuće je. Škole treba da se više suprotstave nasilnicima, njihove roditelje treba kazniti!

Kako navodi, podelio je sliku jer je hteo da skrene pažnju na toliko koliko se često maltretiranja dešavaju. On kaže da roditelj ne može da zna sve što se dešava, ali se očekuje da deca budu bezbedna u školi. 

LJudi su mu u komentarima pružili podršku, a bilo je i onih koji su podelili svoja iskustva sa zlostavljanjem tokom školovanja.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".