RHMZ (Republički hidrometeorološki zavod Srbije) je na svom sajtu izdao meteorološku najavu i upozorio na kišu u narednih sat vremena. Najavljeno je da se kiša očekuje na području Beograda, Šumadije i juga Banata.

- U narednih sat vremena slaba i umerena kiša očekuje se i na području Beograda i juga Banata - navodi se u najavi RHMZ. 

Podsetimo, uprkos najavama meteorologa da će danas u Srbiji biti vrlo toplo uz umerenu oblačnost sa sunčanim intervalima, krajem dana na severu Srbije su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Vetar slab do umeren južni i jugozapadni, a na severu Vojvodine umeren zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 11°C do 21°C, a maksimalna od 29°C u Subotici do 34°C u Leskovcu. Uveče su mogući pljuskovi na severu. 

"Pljuskovi i grmljavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlje, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme", piše na sajtu RHMZ.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".